Решение на ФИФА заради войната помага на Ивелин Попов за трансфер в Левски

Стефан Ралчев
Чужденците в Русия и Украйна могат веднага да разтрогнат договорите си

ФИФА разреши на футболистите в Русия и Украйна да замразят договорите си до края на сезона и да си потърсят нови отбори.

Извънредното решение за отваряне на специален трансферен прозорец за играчите в тези страни е съгласувано с УЕФА и е взето с оглед на военната инвазия на Русия в Украйна, съобщава БНР.

PalmsBet дава високи коефициенти за мачовете на Левски

В Русия играят Георги Костадинов и Ивелин Попов, който е спряган за Левски от лятото, но при тези обстоятелства, преминаването му на „Герена“ може да се ускори. Попето има договор със Сочи до лятото.

„По отношение на ситуацията в Украйна, с цел да се предостави на играчите и треньорите възможност да работят и да получават заплата и да се защитят украинските клубове, освен ако страните по съответния договор изрично не се споразумеят за друго, всички трудови договори на чуждестранни играчи и треньори с клубове в Украйна, ще се считат автоматично замразени до края на сезона в Украйна (30 юни 2022 г.), без да е необходимо да се предприемат каквито и да е действия от страна на страните в този смисъл.

За да се улесни заминаването на чуждестранни играчи и треньори от Русия, чуждестранните играчи и треньори ще имат право едностранно да спрат трудовите си договори с въпросните клубове до края на сезона в Русия (30 юни 2022 г.)“, се казва в съобщението на ФИФА.

От това правило вече се възползваха осем чуждестранни играчи на ФК Краснодар, които напуснаха клуба.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация