Рекордно класиране в света за Виктория Томова

Стефан Ралчев
Българката вече е №63 в ранглистата

Първата ракета на България в женския тенис – Виктория Томова, постигна върхово класиране в кариерата си, след като в обновената ранглиста на WTA се изкачи до 63-ото място с актив от 1035 точки.

До момента върховото класиране на 29-годишната софиянка бе 64-ата позиция от 5 февруари 2024 г.

В последните седмици Вики Томова се представя на много високо ниво и събра доста точки в последните няколко турнира, в които участва.

Тя игра на полуфинал в турнира от сериите WTA 250 в Рабат, а след това постигна и първата си победа в основната схема на Ролан Гарос. В неделя, 16 юни, тя игра на финал в турнира от сериите WTA 125 във Валенсия, където загуби от американката Ан Ли с 3:6, 4:6.

С достигането си до спора за титлата в испанския град, Вики Томова спечели 81 точки за световната ранглиста, с което излезе на 63-о място и се намира само на 114 точки от Топ 50.

Втората ракета на България Гергана Топалова загуби 10 позиции и вече е №230 с 320 точки на сметката си, докато Изабелла Шиникова се изкачи с 2 места до №250 с актив от 288 точки.

Най-голям прогрес от българските тенисистки бележат Денислава Глушкова и Ани Вангелова, които прогресират с по 9 места напред и вече са съответно №606 и №873.

На върха при жените няма промени. №1 остава Ига Швьонтек с 11 695 точки, втора е Коко Гоф, която има 7988 точки, а трета е Арина Сабаленка със 7788 точки.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P