Разследват катарския бос на ПСЖ за отвличане и изтезание

Стефан Ралчев
Обвиняват Ал-Хелаифи в скандал заради компромати около избора на Катар за домакин на Световното

Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелаифи е разследван във Франция по обвинение в отвличане и изтезание. Вестник “Ас” разкрива, че вчера са били определени трима съдии, които да се занимават със случая.

Четете в Букмейкър Рейтинги нашите футболни прогнози

Според “Екип” френско-алжирският лобист Тайеб Бенабдерахман е подал оплакване, че през 2020 година е бил измъчван в Катар, тъй като разполагал с компрометираща информация срещу Ал-Хелаифи. За въпросния човек и проблемите му с популярния катарец се чу още през миналия септември. Сега обаче вече има раздвижване по случая.

Според информациите Тайеб Бенабдерахман притежавал материали и информация, уличаващи Ал-Хелаифи като един от замесените в скандала с избирането на Катар за домакин на Световното първенство през 2022 г. Според “Либерасион” катарските власти са държали 41-годишния алжирски бизнесмен 10 месеца в затвора, докато не предаде всички уличаващи документи. Според френската медия цялата операция е била наредена лично от емира на Катар.

Ал-Хелаифи е също така директор на beIN Media Group, президент на Катарската тенис федерация и вицепрезидент на Азиатската тенис федерация за района на Западна Азия.

ПСЖ, чийто президент е Ал-Хелайфи, е собственост на катарската QSI, която, на практика, е собственост на катарския емир Тамим бин Хамад Ал Тани.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P