до 200 лв начален

бонус спорт

Вземи бонус

Разследват катарския бос на ПСЖ за отвличане и изтезание

Стефан Ралчев
Обвиняват Ал-Хелаифи в скандал заради компромати около избора на Катар за домакин на Световното

Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелаифи е разследван във Франция по обвинение в отвличане и изтезание. Вестник “Ас” разкрива, че вчера са били определени трима съдии, които да се занимават със случая.

Четете в Букмейкър Рейтинги нашите футболни прогнози

Според “Екип” френско-алжирският лобист Тайеб Бенабдерахман е подал оплакване, че през 2020 година е бил измъчван в Катар, тъй като разполагал с компрометираща информация срещу Ал-Хелаифи. За въпросния човек и проблемите му с популярния катарец се чу още през миналия септември. Сега обаче вече има раздвижване по случая.

Според информациите Тайеб Бенабдерахман притежавал материали и информация, уличаващи Ал-Хелаифи като един от замесените в скандала с избирането на Катар за домакин на Световното първенство през 2022 г. Според “Либерасион” катарските власти са държали 41-годишния алжирски бизнесмен 10 месеца в затвора, докато не предаде всички уличаващи документи. Според френската медия цялата операция е била наредена лично от емира на Катар.

Ал-Хелаифи е също така директор на beIN Media Group, президент на Катарската тенис федерация и вицепрезидент на Азиатската тенис федерация за района на Западна Азия.

ПСЖ, чийто президент е Ал-Хелайфи, е собственост на катарската QSI, която, на практика, е собственост на катарския емир Тамим бин Хамад Ал Тани.

https://twitter.com/ZachLowy/status/1630588703486750721?s=20

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P