Разкритие на БР: Защо Мартин Камбуров напусна изненадващо ЦСКА 1948

Стефан Ралчев
Нападателят си тръгнал по собствено желание

Мартин Камбуров се превърна в основна тема в българския футбол в последните два дни и само часове преди подновяване на пролетния дял от сезона. Нападателят напусна изненадващо ЦСКА 1948, където игра през есента и премина през лятото на миналата година, и се завърна в Берое.

Източници на Букмейкър Рейтинги споделиха, че истинската причина за напускането на ветерана не е конфликт с някой от клуба – мениджър или ръководни фактори, а съвсем прозаична. Мартин Камбуров е бил категорично против да изпълнява нововъведението, което направиха в ЦСКА 1948, а именно седмичен работен режим. Както е известно, в новака в елита футболисти и треньори всеки ден работят на 8-часов работен ден 6 дни в седмицата. Това включва тренировки, анализи, почивка, хранене и т.н., но всички заедно като на почти постоянен лагерен режим.

В началото на месец декември миналата година футболистът стана баща и това със сигурност е една от причините да иска малко повече свободно време, което в ЦСКА 1948 нямаше как да получава.

Самият футболист обяви в интервю пред БНТ, че сам е откупил правата си от ЦСКА 1948 и Берое няма да плаща нито лев за трансфера. Според различни източници сумата, която Камбуров е дал, е 100 000 лева.

Мартин Камбуров е роден на 13 октомври 1980 година и продължава да преследва рекорда на Петър Жеков по най-много голове в българския елит. Жеков е с 253 попадения, а Камбуров има 246, тоест остават му само 7 гола, за да изравни легендарния футболист на ЦСКА от миналото.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари 0
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация