Разкритие на БР: Защо Мартин Камбуров напусна изненадващо ЦСКА 1948

Стефан Ралчев
Нападателят си тръгнал по собствено желание

Мартин Камбуров се превърна в основна тема в българския футбол в последните два дни и само часове преди подновяване на пролетния дял от сезона. Нападателят напусна изненадващо ЦСКА 1948, където игра през есента и премина през лятото на миналата година, и се завърна в Берое.

Източници на Букмейкър Рейтинги споделиха, че истинската причина за напускането на ветерана не е конфликт с някой от клуба – мениджър или ръководни фактори, а съвсем прозаична. Мартин Камбуров е бил категорично против да изпълнява нововъведението, което направиха в ЦСКА 1948, а именно седмичен работен режим. Както е известно, в новака в елита футболисти и треньори всеки ден работят на 8-часов работен ден 6 дни в седмицата. Това включва тренировки, анализи, почивка, хранене и т.н., но всички заедно като на почти постоянен лагерен режим.

В началото на месец декември миналата година футболистът стана баща и това със сигурност е една от причините да иска малко повече свободно време, което в ЦСКА 1948 нямаше как да получава.

Самият футболист обяви в интервю пред БНТ, че сам е откупил правата си от ЦСКА 1948 и Берое няма да плаща нито лев за трансфера. Според различни източници сумата, която Камбуров е дал, е 100 000 лева.

Мартин Камбуров е роден на 13 октомври 1980 година и продължава да преследва рекорда на Петър Жеков по най-много голове в българския елит. Жеков е с 253 попадения, а Камбуров има 246, тоест остават му само 7 гола, за да изравни легендарния футболист на ЦСКА от миналото.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P