ПСЖ изравни исторически антирекорди със загубата от Байерн Мюнхен

Стефан Ралчев
Тимът записа три поредни поражения за първи път от 2011 година

Пари Сен Жермен загуби от Байерн (Мюнхен) с 0:1 в Шампионската лига, като това бе третото поредно поражение в официален мач, след загубите от Марсилия за Купата и от Монако в Лига 1.

Четете в БР нашите футболни прогнози

С поражението си от баварците ПСЖ изравни няколко антирекорда. Тимът загуби три поредни мача за първи път от 12 години насам. За последно това се случи през 2011 г., няколко месеца преди пристигането на катарските инвестирори в клуба. Треньор тогава е Антоан Комбуаре, който губи последователно от Нанси, Марсилия и РБ Залцбург. Наставникът е уволнен в края на годината, като негов наследник е Карло Анчелоти.

Поражението от Байерн прекъсна и поредицата от 40 домакински мача без загуба на ПСЖ, които за последно загубиха през април 2021 г. отново от баварците с 0:1 в Шампионската лига, но в крайна сметка продължиха заради повечето си голове на чужд терен. Едва за втори път в последните си 33 домакинства в Шампионската лига тимът не се разписа, като предишният път бе именно в гореспоменатия четвъртфинал с Байерн през 2021 г.

Продължава и  цялостното лошо представяне на тима след края на Мондиала в Катар. ПСЖ има цели 5 поражения през 2023 г., при условие че за цялата изминала 2022 г. отборът бе губил едва 4 пъти. Освен пораженията от Марсилия, Монако и Байерн, през новата година парижани отстъпиха и в гостуванията си на Ланс и Рен в Лига 1.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P