Прогрес за Григор Димитров след полуфинала в Ротердам

Стефан Ралчев
Българинът вече е на 25 място в ранглистата

Силното представяне на Григор Димитров на ATP 500 турнира в Ротердам донесе прогрес в световната ранглиста. 31-годишният хасковлия се изкачи с три места и вече е №25 с актив от 1575 точки.

футболни прогнози от специалисти може да намерите в Букмейкър Рейтинги

Димитров достигна до полуфиналите, където отстъпи пред Даниил Медведев. Преди това обаче Григор записа победи над полуфиналиста от Australian Open 2021 Аслан Карацев, световния №10 Хуберт Хуркач и Алекс де Минор.

Тази седмица българинът щеиграе на АTP 250 турнира в Марсилия, като първият му съперник ще бъде Елиас Имер или квалификант.

––––––––––––––––––

Адриан Андреев отново стана втора ракета на България. Той прогресира с една позиция до 204-ата с 285 точки, като изпреварва Димитър Кузманов, който пада с 20 места и вече е 216-и с 261 точки.

Новак Джокович запази лидерската си позиция в класацията с актив от 7070 точки и изравни рекорда на Щефи Граф (Германия) от 377 седмици на върха в световната ранглиста. Испанецът Карлос Алкарас обаче го доближи, след като още в първия си турнир за сезона триумфира с титлата в Буенос Айрес и увеличи актива си на 6480 точки. Трети е Стефанос Циципас с 5940 точки.

Даниил Медведев, който отстрани Димитров на полуфиналите в Ротердам, а впоследствие спечели титлата, се завърна в топ 10. Той е осми с 3250 точки.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P