Продадоха шампионски пръстен на НБА легенда за почти 100 хиляди долара

Стефан Ралчев
Оскар Робъртсън е една от най-големите легенди в НБА. Той е роден на 24 ноември 1938 година и има зад гърба си 14 сезона в Лигата на извънземните. Робъртсън е наричан „Големия О“ и е считан за един от най-универсалните играчи в цялата история. Негов шампионски пръстен, както и още артикули, бяха продадени на специален търг.

Oscar Robertson

Шампионският пръстен на легендата на НБА Оскар Робъртсън беше продаден на търг за малко повече от 91 хиляди долара, съобщава АП. Робъртсън е член на „Залата на славата“ на баскетбола от 1980 година, а през 1996-а попада в класацията на 50-е най-добри баскетболисти в историята на НБА.

Той спечели шампионската титла с Милуоки през сезон 1970/1971. Робъртсън е играл 14 сезона в Лигата за Милуоки и Синсинати.

Мемориален негов пръстен Зала на славата беше продаден за около 60 хиляди долара, а един от екипите, които е носел в Милуоки, беше закупен за малко повече от 50 хиляди долара.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P