Приключва държавната издръжка на Берое

Стефан Ралчев
Предстоят тежки дни за старозагорския клуб

Mинистърът на енергетиката Александър Николов даде да се разбере, че „ТЕЦ Марица-изток 2“ ще спре финансирането на Берое. Той посочи, че стъпките, предприети от Българския енергиен холдинг (БЕХ) за премахване на този разход, ще бъдат следвани.

„Много дълго време „ТЕЦ 2″ беше използван за субсидиране на футболен клуб. Доколкото ми е известно, последните подобни инициативи са се случвали преди около 30 години. Доста футболни клубове минаха през това да намират съвсем нормални търговски решения за функционирането си.

Четете футболни прогнози в сайта Букмейкър Рейтинги

Няма каквато и да е причина, нито каквато и да е пазарна или финансова логика едно от дружествата в най-тежко финансово състояние да подпомага спортен, футболен или какъвто и да е друг тип социална дейност, когато финансовите му резултати не го позволяват“, каза Николов.

Темата за ролята на „ТЕЦ Марица-изток 2“ в Берое беше поставена за обсъждане в средата на юни от служебния министър на енергетиката Андрей Живков.

„Индиректно към нас и към екипа достигнаха слухове, че това нещо ще доведе до сериозно сътресение от социален характер в конкретния град. Бих искал да кажа, че българското население не е длъжно да прави подобен тип разходи, под формата на което и да е енергийно дружество под шапката на Българския енергиен холдинг (БЕХ)“, каза Николов.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P