до 200 лв начален

бонус спорт

Вземи бонус

Президентът на Черноморец: Тези хора или са кьорави, или… Да ни бяха казали да не харчим пари за път

Стефан Ралчев
Аз, Тити и Чакмаков щяхме да свирим по-добре, защото аз имам морал, добавя Васил Стоянов

Президентът на Черноморец Васил Стоянов отправи остри критики към съдиите след загубата от Левски на полуфиналите за Купата. Ето какво сподели той след срещата:

„Искам да кажа много неща от доста време. Само че не знам съдиите къде са били. Не може аз през цялото време да питам какво става, след като знам, че те не разбират. Те не знаят какво е fadeaway. Вие виждали ли сте в баскетбола някой, който играе fadeaway и да се дава flop? Трима от основните ни играчи са извадени за пет фаула, единият го изкарват за 20 секунди. Съгласен съм, че Левски трябва да играе финал. То е ясно, след като са организатори на турнира. Понеже ние играем безобразно, няма да кажа много неща. Да кажем, че ние сме виновни, само че съдиите влияят на мача официално. Не сте ли изненадани от наряда? Те само му правят знак, че съм прав, както и дежурният. Какво ме грее мен това? Това, че играем слабо, не значи, че тези трябва да ги бутат до финала. Това е най-слабият отбор, то е ясно. Ние не сме по-слаби, но нищо, на 1 април ще видим, като играем тук в София. Ясно е, че трябва да се добутат до финала. С тази безобразна наша игра тези отсъждания са предостатъчни. Даже искам да се гледа мача. Треньорът ще ви каже същото.

Изумен съм за такива елементарни неща. Съдиите или никога не са гледали баскетбол или го свирят тенденциозно. Има несъществуващи фаулове. Днес беше такъв цирк, по-добре да ни бяха казали да ги изпратим момчетата в Бургас и да не харчат пари. Да играят финал Левски. Мога и да ви кажа кой ще е първи, няма да е Левски, а един от другите два отбора. Просто трябва да играят Левски и евентуално ЦСКА, ако ЦСКА не загуби от Балкан. Това си е тяхна работа, аз гледам нашия отбор.

Играхме безобразно слабо, но то беше ясно. Ние трябва да водим с 50 точки, за да бием с 10. Иначе няма как да стане. Има си анализатори. Съдийството не е проблем от сега, ние си говорим много отдавна – от три години едно и също. Но те няма да се научат. Ясно е, че има 10-15, които могат да свирят, от тях 5-6, които ги няма.  Няма как да има баскетбол и да станат нещата, разберете. Като е решено да играят Левски и ЦСКА финал, да кажат и да не хабим нерви и време. По-добре да отидат да тренират, защото това днес е една лоша тренировка. Как да обясня на децата какво са свирили съдиите?

Има още много неща, които искам да кажа, като за чужденците и колко трябва да играят. Ние си говорим от 2-3 години и нищо. Наказвали са съдии за по три мача, но никой даже не обявява това. Ако някой треньор, аз или друго длъжностно лице, било то от Левски или ЦСКА, веднага се казва. Защо? Защото сме им уронвали престижа. А не уронват нашия престиж, така ли – на президенти и играчи, които са играли наистина баскетбол, а на тези там, които едва ходят пеша им свирят фаулове съдии, които пък ходят в обратна посока и не виждат за какво става въпрос. Какво е това нещо? Ако изляза аз да свиря с Тити или Чакмаков, ще свирим по-добре, защото аз имам чест и достойнство и свиря това, което виждам, независимо дали е за моя отбор или за другия. Тези хора или са кьорави или се правят? Има неща, които са очевадни. Спонсорът също иска да направим протест, но какво да протестираме, срещу кого. Знаете ли какъв е отговорът – няма други. Ами като няма други, затова и като първенството ни няма друго, и като чужденците ни няма други, и затова баскетболът е такъв. И така всичко.

Съгласяват се с мен, но какво от това. Мачът не може да се преиграе. Ако има наказания, те ще са си някакви вътрешни, но няма да се обявяват. Трагично е. Като свърши мача, те се изнизаха. Нито може да разговаряш, нито нищо. Какво да направя. Пускаме протест и пак нищо – от пусто в празно. Не знам защо този наряд беше днес. Това не е от сега и няма да стане по-добре. Като няма съдии, такова ни е съдийството. Като няма играчи – такива са ни отборите. Като няма първенство, седим и гледаме. Ще дойда специално да гледам финала да видя дали ще има разлика в съдийството.

Финалът е ясен. Знам кой ще загуби, но не знам от ЦСКА и Балкан кой ще е на финал. След като Левски и ЦСКА са домакини, така е заложено, така трябва. Смятам, че ЦСКА имат качества, но не знам ще бият ли Балкан, защото и те имат. Това е положението. Грозна работа. Ако съм родител, няма да дойда с детето си никога. Това е някакъв Биг Брадър – превързвания, шиене, падания, ставания. Всеки си мисли, че е някакъв. Естествено, че ще е някакъв, като са зад теб някакви хора, които трябва. Пак казвам – нашият отбор игра слабо, но съдиите бяха много по-слаби. Всъщност бяха много силни, но в обратната посока. Но това не мога да го кажа, защото им уронвам престижа. Никой не ги е обиждал, просто те бягат от диалог.“

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P