до 200 лв начален

бонус спорт

Вземи бонус

Представиха проект на новия стадион на ЦСКА: Капацитет 16 000 места, струва 90 милиона лева

Стефан Ралчев
Строителството би трябвало да стартира през есента

Новият стадион “Българска армия” ще е с капацитет от 16 000 седящи места, но може да бъде увеличен, ако се прецени, че на него ще има зони и за правостоящи зрители. Това обявиха на днешна пресконференция хората, които са ангажирани със строителството му, както и част от ръководството на ЦСКА.

Нашето Winbet Ревю ще ви даде допълнителна информация относно бонуси и промоции на букмейкъра

Бъдещото ново съоръжение ще отговаря на всички изисквания на УЕФА за четвърта категория. Това значи, че на него ще може да се играе включително и полуфинал в Шампионска лига.

Планирано е стадионът да струва около 80-90 млн. лева, обяви Данаил Димов – изпълнителен директор на Спортни имоти “Българска армия”.

Началото на строителството трябва да започне през есента, но трябва да бъде гласувана проектната документация през различните инстанции. Всичко трябва да бъде в съответствие в закона и не трябва да се прескачат процедури. Строителството трябва да приключи в срок от 18 месеца от началото на стадиона.

Капацитетът на Сектор А ще бъде 2520 места, сектор Б е разделен на две зони – зона за гости 1030 места и 3340 места за домакините. В Сектор В се събират 4540 места. Сектор Г ще събира 4570 души.

„За да остане ЦСКА на Армията, се направиха много компромиси. На всички ни се искаше стадионът да е по-голям. Вариантите бяха – два или да си изберем друго място, но това вече нямаше да е домът на ЦСКА, или да се съобразим с това, което имаме“, каза Данаиил Димов.

Паркинг

„В момента около периферията на парка има обществен паркинг, има и паркинг на метрото. Цялата концепция на съоръжението е да се използва градският транспорт. Няма как паркът да се затрупва с паркинги. Да, ще бъде отговорено на изискването на УЕФА за паркоместа. Сключва се договор със столична община. Водим разговори със столична община с някакъв тип решаване на въпроса с прибирането на хората. Столична община е изцяло съгласна да се реши въпроса с използването на градския транспорт за потока от и към стадиона“, казаха архитектите.

Строителство в Борисовата градина

„Достъпът на техниката е решен и ще става през „Пейо Яворов“ – „Драган Цанков“. Тези дни тестово ще бъде вкаран камионът с дължина 24 метра. Чакам специално разрешително. Възможно е изследвано е. Така ще се вкарват елементите в стадиона. Тази улица е достатъчно широка, дава възможност да влязат строителни машини. Намерили сме местата за разполагане на кранове, камиони и т.н. Няма да има проблем със строителството и няма да нарушаваме комфорта на посетителите на парка. Стадионът даже е по-малък в посоките изток и запад. Не мисля, че ще имаме затруднения по време на строителния процес“, заяви Данаил Димов.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P