до 200 лв начален

бонус спорт

Вземи бонус

Предлагат на Топузаков директорски пост в Левски

Стефан Ралчев
Сегашният наставник вариант да оглави детско-юношеската школа

Топузаков

Временният треньор на Левски Елин Топузаков няма да продължи да води тима и през следващия сезон. Появиха се слухове, че ако 46-годишният специалист класира сините за европейските клубни турнири, ще получи вот на доверие и ще остане начело на отбора, но това вече е ясно, че няма да се случи, въпреки резултатите на Топузаков до края на сезона.

Palmsbet залозите ви дава възможност за високи печалби

От новата кампания Левски ще бъде воден от чужденец, а на бившия капитан на сините е предложен директорски пост.

Мажоритарният собственик Наско Сираков и временно изпълняващият длъжността изпълнителен директор Даниел Боримиров са предложили на Топчо да стане шеф на детско-юношеската школа. В момента академията е без човек, който пряко да я ръководи, след като Йончо Арсов напусна клуба заедно със Станимир Стоилов и неговия щаб.

За тази позиция се появи и вариант в лицето на бившия методист в школата Нестор Юруков. Той работеше в академията по времето, когато Даниел Боримиров бе шеф на това звено. В момента преподавателят е консултант в тази на Лудогорец.

Топузаков стартира треньорската си кариера именно от ДЮШ на Левски, след което бе помощник в първия тим и на няколко пъти бе временен наставник. През 2017 година пое Арда, а две години по-късно бе асистент на Георги Дерменджиев в националния отбор. През миналата година се завърна на „Герена“ и пое втория тим на Левски, а от началото на април е наставник на първия отбор. Не е ясно дали 46-годишният Топузаков ще иска да зареже треньорската си професия и да поеме ръководенето на школата. Преди първия си мач начело на тима през април той ясно посочи каква линия на работа следва.

„Не искам да влизам в ролята на Станимир Стоилов. Невъзможно е да го заместя. Присъствал съм на неговите тренировки, негов ученик съм. Той е направил нещо невероятно и ще се опитам да продължа линията му. Страх нямам. За втори или трети път се явявам в такава позиция. Имам достатъчно рутина и опит да се ориентирам в ситуацията. Трябва да се продължи напред“, заяви тогава Топузаков.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P