Позволиха на ЦСКА да играе пред публика, но… на минимум 50 километра от София

Стефан Ралчев
Червените трябва да заявят стадион, на който да приемат Черно море

Апелативната комисия към БФС удовлетвори частично жалбата на ЦСКА относно наложеното на клуба наказание да играе два домакински мача пред празни трибуни. Едната среща бе изтърпяна срещу Ботев (Враца), а другата трябваше да е с Черно море.

Winbet бонус код оферти ви дава възможност за допълнителни печалби

От БФС обаче решиха, че „червените“ ще могат да домакинстват пред феновете си, но на минимум 50 километра извън София по посока Варна. Именно такава бе санкцията и за Левски преди време.

Това означава, че най-вероятно двубоят от първия плейофен кръг между ЦСКА и Черно море ще се проведе пред фенове във Велико Търново.

Въпреки това изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов обяви след изслушването, че не е доволен от решението, защото клубът трябва да играе пред пълни трибуни, но на „Армията“, и допълни, че вече не вярва във феърплея.

„Наказанието е наложено за повторно нарушение. За първото нарушение е наложено на 31 август и то е предупреждение за лишаване от домакинство. Сега е за две срещи, защото мачът бе прекратен за 18 минути и е имало хвърлени предмети“, казаха от Апелативната комисия, след което продължиха:

След заседанието на комисията изпълнителният директор на „червените“ Филип Филипов, който присъства на него, заяви: „Не съм доволен от това, което се реши. Нашето желание беше мачът да се играе на “Армията”. Не ни задоволява. Единственото ни предимство е, че ще има фенове на стадиона. Но това наказание, което се случи ни поставя в неравнопоставено положение с отбора, с който се борим за шампиони, защото ни отнема предимството от домакинствата.

Не одобрявам постъпката на нашите фенове в мача с Лудогорец. Говорихме да не се преминават границите, но тези два мача са прекалено строго наказание и ако гледаме преди това наказанията на други отбори, техните бяха много по-леки от нашите.

Вече не вярвам във феърплея до края на първенството. Току-що научихме за промяната на наказанието. Ще го обсъдим и до няколко часа ще решим къде ще играем.

Винаги на “Армията” атмосферата и увереността ни е друга. Там е нашия дом и там трябва да домакинстваме. Всичко е в наши ръце, ако спечелим 5-те мача, ще станем шампиони. Напълно е възможно да го направим“, разясни Филипов.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P