Поискаха затвор за собственика на ПСЖ шейх Насер Ал-Келайфи

Стефан Ралчев
Обвинението е свързано с бивш шеф на ФИФА и подкуп за телевизионни права

Швейцарски прокурор поиска 28 месеца затвор за президента на Пари Сен Жермен Насер Ал-Келайфи, съобщава “Екип”. Собственикът на френския гранд е обвинен в корупция заедно с бившия генерален секретар на ФИФА Жером Валке, за който се настоява да бъде зад решетките за период от 35 месеца.

Четете футболни прогнози за днес

Ал-Келайфи е собственик на катарския канал beIN Sports и по тази линия е заподозрян в даване на подкупи на Валке, за да получи правата за излъчване на световни първенства по футбол и Купата на конфедерациите.  През януари 2018 г. Валке беше отстранен от футболна дейност за 12 години. Делото беше започнало още през 2020 година, но чак сега има официално решение.

Според събраната информация има и трети заподозрян, чието име не се споменава, но швейцарският съд го описва като „бизнесмен, който се занимава със спортни права“. Неназованият по име бизнесмен е обвинен и в подкуп, след като е заплатил 1.25 млн. евро на компания, притежавана от Валке.

Има доказателства, че на Валке са върнати 500 000 евро за купуването вила в Сардиня, която Ал-Хелайфи придобива чрез посредници.

Валке е обвинен в злоупотреба с власт и намеси в разпределянето на телевизионните права в Гърция и Италия за различни футболни турнири между 2018 и 2030 г.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация