Почина първият футболист с пет световни първенства

Стефан Ралчев
Антонио Карбахал си отиде на 93-годишна възраст

Бившият мексикански вратар Антонио Карбахал, първият футболист, играл на пет Световни първенства, почина на 93-годишна възраст, съобщиха във вторник вечер местни медии, цитирани от агенция „Ройтерс“.

Четете нашите професионални футболни прогнози

„Тота“, както бе известен Карбахал, бе на вратата за отбора на Мексико на шамионатите в Бразилия през 1950-а, в Швейцария през 1954-а, в Швеция 1958-а, в Чили през 1962-а и в Англия през 1966 година, в които записа общо 11 мача за родината си.

Антонио Карбахал държеше рекорда за участие на пет Световни първенства в продължение на 32 години до 1998-а, когато германецът Лотар Матеус също направи подобно постижение.

Сънародниците на Карбахал – Рафаел Маркес и Андрес Гуардадо, заедно с аржентинеца Лионел Меси и португалеца Кристиано Роналдо по-късно също изравниха рекорда.

Въпреки, че бившият вратар заяви, че е бил следен от Реал Мадрид между 1950-а и 1954-а, мексиканецът никога не напусна местния футболен шампионат и през по-голямата част от кариерата си игра в родния си град за отбора на Леон.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P