Пламен Марков обяви колко струват акциите на ЦСКА

Стефан Ралчев
Сумата е 76 000 лева

Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков назова точната сума, която ще струва на следващия желаещ да притежава акциите на клуба. Както е известно, досегашните собственици Гриша Ганчев и Юлиян Инджов, категорично заявиха, че се оттеглят от управлението и издръжката на червените.

„След разговора с Гриша Ганчев имам неговото уверение, че клубът е финансово обезпечен до края на сезона – всички служители, теньори и футболисти ще си получават заплатите. Акциите ще бъдат предоставени на символична цена – около 76 хиляди лева. За момента интерес към тях няма, тъй като има юридическа процедура, която трябва да премине“, коментира Пламен Марков пред БНТ.

„Ние разчитаме на нашите фенове, които винаги са подкрепяли отбора. Те са нашият 12-ти играч. Оценяваме тяхната подкрепа, но не те трябва да определят политиката на клуба, що се отнася до оганизационен, финансов или спортно-технически план. Има моменти, в които се преминава границата“.

Ако използвате winbet бонус код, може да залагате на атрактивни пазари в букмейкъра

„Доста хора подкрепят безапелационно собствениците и желаят те да останат и да продължат дейността си в ЦСКА. Не мога да кажа дали Гриша Ганчев може да размисли. Ние с него имахме разговор, в който аз се опитах да му повлияя. Той обаче бе категоричен, че решението му е окончателно“.

„Би било хубаво феновете да станат част от собствениците на клуба, но това е трудно постижимо в България. Преди време бе направен опит, като бяха продадени акции за около 1,5 милиона лева, което е недостатъчно за издръжката на отбора“.

„ЦСКА и Левски, като грандове в България и емблеми на родния футбол са сериозна хапка и трудно могат да бъдат купени, тъй като всеки желаещ да ги притежава трябва да е наясно колко много финанси трябват за издръжката им“.

„Всеки един от собствениците си дава сметка, че това е яма, в която се наливат постоянно средства без да има възвръщаемост. Трудно футболът у нас може да бъде бизнес“.

„След промените преди 30 години ЦСКА винаги има проблеми, най-вече финансови. С изключение на последните 4-5 години клубът винаги е имал проблеми“. 

„Това че Лудогорец е 9 години поред шампион говори за това, че този тим, освен с потенциала, с който разполага спортно-технически, има и подкрепата на други фактори. Няма много страни в света, в които да има такъв феномен. Този отбор е подкрепян и от държавата – понякога деликатно, понякога очевидно“.

„Когато се водят битки на всички фронтове, и когато част от своите застанат срещу клуба битката става обречена. Има влияние към някои от хората в агитките да се създават брожения, които да водят до дестабилизиране“, разясни Марков.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P