до 200 лв начален

бонус спорт

Вземи бонус

Пирин изчисти голяма част от дълга към НАП

Стефан Ралчев
Общината очаква да получи и акциите от Пол Белогур

Отборът на Пирин дължи само 35 000 лв. на НАП към днешна дата. Това разкри кметът Илко Стоянов. Доскоро акционерното дружество дължеше около 200 хил. лв., но сумата вече е драстично намаляла.

В Букмейкър Рейтинги ще намерите обосновани футболни прогнози

На извънредната сесия на Общинския съвет се очаква да бъде взето решение общината да получи безвъзмездно подарените акции от вече бившия собственик на клуба Пол Белогур.

„Към момента не е правен одит на финансовото състояние на акционерното дружество. Имаме само разчети за задълженията към доставчици, футболисти и служители, които са ни представили от ръководството. Предстои да направим пълен одит, за да видим какви са приходите, какви са разходите и какъв е балансът, за да е ясно каква сума не достига за разплащания“, коментира кметът.

Всъщност акциите на американския бизнесмен от беларуски произход ще бъдат прехвърлени на общинското дружество „Общински футболен клуб“, което и сега има 10%. „Това прехвърляне няма да задължи общината да плаща натрупани дългове. Ако такива има, вариантът е обявяване в несъстоятелност, но със сигурност общинският бюджет няма средства за издръжка на отбора“, допълни кметът.

Той е провел разговори с бизнесмени от града, предстоят още срещи в опит да се уговорят да подпомагат отбора до намиране на основен спонсор.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P