Пирин Благоевград обяви новия треньор

Стефан Ралчев
Красимир Петров поема орлетата

Красимир Петров е новият старши треньор на Пирин Благоевград. Младият специалист бе официално представен на пресконференция днес на стадион „Христо Ботев“. За последно той води ЦСКА 1948 в елита на България, а преди това работи в школата на Левски.

Четете всички футболни прогнози в БР

„Искам да благодаря на Краси Петров, че се съгласи да поеме отбора. Знае нашите виждания. Той е наясно, че имаме сплав от опитни и млади футболисти. Искаме да правим млади играчи. С Дяков сме обединени в каузата да работим повече с български футболисти. Той е млад треньор, който има съвременни виждания, нови методики. Краси ще бъде полезен. На футболния терен ще говорим повече“, каза президентът Станислав Манолев.

„Не съм се колебал и за секунда, когато получих показана от Манолев и Дяков да поема отбора. Това е клуб с история и е изключителна чест да съм треньор на този отбор. С отбора не съм се запознал. След като съм се съгласил за мен не е проблем, че не съм водил подготовка. Наясно съм в какво състояние се намира отбора. Колегите са си свършили добре работата. От тук нататък поемам аз нещата. За цели не сме си говорили. Аз съм си поставил цели да виждам Пирин, който не се страхува от никой. Пирин, който играе гордо и със самочувствие. Искам да виждам един Пирин, който да пълни трибуните на стадиона. Това са моите цели“, бяха първите думи на Красимир Петров.

„Ще участвам в селекцията, ще вземаме заедно решенията. Моите препоръки и това какви точно футболисти искам, за да можем да изповядваме футбола, който ще наложа. Със сигурност ще искаме, ако може да вземем 1-2 попълнения преди старта на шампионата, ако е възможно. Имаме заедно набелязани няколко имена и ще ги коментираме“, допълни новият треньор.

„Краси Петров е треньорът, когото търсихме. Имахме критерии, които имахме и той идеално се вписа в тях. Обръщението на феновете няма нищо общо с това. Преговаряхме с няколко човека. Мерихме 5 пъти преди да режем. Спряхме се на човек, който заслужава да получи този шанс. Поставили сме цели и те са прости – Пирин да играе добър футбол, да се залага на български футболисти и да се дава шанс на момчета от школата. За съжаление последния ден се получи напрежение не знам от кого е породено. Събрали сме се честни хора и всичко е на масата. Спекулациите не трябва да се приемат за верни. Ние сме решили това с много разум и сме преценили, че той ще свърши работата, която трябва. На последния мач имаше 200 човека. Феновете на Пирин не са 30 човека, които скандират. Има малки деца, дядовци. Пирин трябва да се подкрепя като отбор. Не се подкрепя Петър, Тодор или Гошо, подкрепя се Пирин“, заяви техническият директор на тима Светослав Дяков.

 

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация