до 200 лв начален

бонус спорт

Вземи бонус

Петев: Лудогорец е на топ ниво на Балканите, развива се като европейски клуб

Стефан Ралчев
Кампът на Лудогорец по нищо не отстъпва от този на Интер

Лудогорец официално представи новия си старши треньор Ивайло Петев. Наставникът на „орлите“ ще изведе отбора в предстоящото домакинство срещу Черно море в двубой от 23-ия кръг на „Хювефарма Арена“.

Четете в БР нашите прогнози за мачове днес

„Искам да благодаря на собствениците за доверието към мен. Много бързо стана абсолютно всичко за няколко часа. Аз съм очаквал, че това завръщане ще се случи рано или късно. Обещавам, че ще дам всичко от себе си да помогна на отбора, защото от тук тръгна кариерата ми. Искам отборът да се върне на правилния път. Имаме проблем и именно за това се сменя треньора, ако нямаше такъв, нямаше да сме отново заедно. Екипът, който работи в Лудогорец е на 90% същия и ние имаме една и съща цел. Нещата ще се случат неимоверно, но това не става за 24 часа. Ще се начертае правилния план и ще спазва 24 часа в денонощието. Сигурен съм, че ще направим всичко по силите си Лудогорец да изглежда много по-убедително“, започна новият старши треньор на „орлите“.

„Наясно съм с абсолютно всичко, което хората очакват от мен, но съм наясно и със способностите си. Отборът разполага с изключително добри футболисти. Има залитане в определена посока. Лудогорец винаги е играл атакуващо и винаги е бил доминантен с притежанието на топката, но няма да влизам в спортно-техническа конкретика. Напълно съм наясно с очакванията, но съм бил и в много по-кризисни ситуации. Важното е да тръгнем стъпка по стъпка. Имаме пред нас време за мачове и тренировки. Работа, работа и само работа“, заяви Ивайло Петев.

За 10 години мога да кажа, че клубът е на топ ниво във всяко отношение на Балканите. С резултатите и труда през години Лудогорец показва, че е един европейски отбор. За себе си знам едно, винаги искам в утрешния ден да съм по-добър и по-мъдър“, заяви специалистът.

Относно академията и промотирането на футболисти в първия отбор на Лудогорец, Петев коментира: „Тази академия е направена за това да излизат футболисти от нея. Без значение, че играчът на колко години е и каква народност е, когато е нужен, той ще бъде част от първия отбор. Ситуацията е такава, каквато е. Лудогорец е на второ място и всичко е в нашите ръце. Най-важният двубой е в неделя. В Лудогорец винаги са играли страхотни играчи. Няма да се оплаква за нищо. За мен най-важното е да избера най-добрите 11 в неделя“.

„Аз за себе си няма да говоря, а Лудогорец казвам за трети път, че се развил по страхотен начин като клуб. Бил съм на много стадиони и кампове на големи клубове и мога да кажа, че кампът на Лудогорец по нищо не отстъпва от този на Интер. Колкото до мен, аз вече с по-голям опит и с всеки изминал ден се старая да учи нови неща и да бъда по-добър, както и да пренасям тези неща към футболистите“, заяви новият старши треньор на „орлите“.

„ЦСКА е на първо място и ще направим всичко възможно тази разлика да се стопи да минем първи. Не искам да коментирам други отбори, фокусът ми е върху Лудогорец. След мача в неделя мога да разкрия повече неща за треньорския щаб, с който ще продължим. Запознат съм с играчите и съблекалнята, където настроението е минорно. За неделя изключително важна е психологията и желанието за победа. Има достатъчно класни футболисти в нашия клуб. Психологията е може би един от най-важните фактори във футбола, защото всичко тръгва от главата. Има много неща за подобряване, а ние всички заедно ще работим за това нещо“, уверен е Ивайло Петев.

„Не искам да коментирам колко оферти съм имал. Взел съм решението емоционално, защото от тук тръгна моята играчи. Имах оферти от Европа и Азия, но това не е важно, а какво искам аз. Изключително голям опит за мен е да работя с едни от най-добрите футболисти в Европа. Мога да кажа, че повече от половината отбор ме поздрави и следят Лудогорец. Дори някой от тях ми пусна колко и какви мачове имам до края. Знам, че ще ме следят и ще ми стискат палци. Всяка публика е взискателна. В неделя ще бъде важна психологията и желанието за победа“, завърши новият наставник на Лудогорец.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P