до 200 лв начален

бонус спорт

Вземи бонус

Пет страни с обща позиция против връщането на руските спортисти

Стефан Ралчев
МОК обаче разглежда варианта за допускането им до състезания като неутрални спортисти

Полското министерство на външните работи излезе с изявление, че е против връщането на руски и беларуски спортисти на международни състезания с оглед на войната в Украйна, съобщи ДПА. В съвместно изявление министерствата на Полша, Великобритания, Литва, Латвия и Естония подчертаха, че „не националността на спортистите определя тяхната роля, а фактът, че те са спонсорирани/подкрепени от своите правителства или бизнеси, подкрепящи режима в Кремъл, която продължава своята агресивна война срещу Украйна“.

Може да следите нашите прогнози футбол

„Няма нито една причина да се оттеглим от споразумението за изключването за руски и беларуски спортисти, определено от МОК преди повече от година, веднага след началото на пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна“, се казва в съвместното изявление.

Руски и беларуски спортисти са отстранени от повечето големи спортни събития от началото на руската инвазия в Украйна през февруари 2022 г.

Международният олимпийски комитет (МОК) обаче сега разглежда възможността за връщането им като неутрални спортисти, включително за Олимпийските игри в Париж догодина. Президентът на МОК Томас Бах каза, че никой не трябва да бъде дискриминиран заради паспорта или страната на раждане.

Украйна заплаши Париж с бойкот, а спортни политици от повече от 30 държави се противопоставят на връщането на спортистите от двете страни.

„Въпреки че МОК все още не е взел окончателни решения, ние силно го призоваваме да преразгледа плановете си и да се върне към първоначалната добре доказана позиция, подкрепяна от международната общност“, казаха още от министерствата.

https://twitter.com/JensWeinreich/status/1640326303738912768?s=20

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P