Пълен абсурд! Берое е пред разпад, може да не стартира първенството

Стефан Ралчев
Има слухове, че отборът от есента ще играе в окръжните групи

Обстановката в Берое отново е пред експлозия, сочат последните събития в клуба от Стара Загора. Само три седмици преди началото на първенството „зелените“ са изиграли само една контрола. Втората бе прекратена от гневни привърженици и родители на деца от школата, а третата срещу Спартак (Плевен) бе отложена.

Причината за напрежението отново е финансова. Юношеската школа на практика вече не съществува, след като бе напусната от тримата треньори заради липсата на бюджет.

Първият отбор тренира, но наставникът Хосе Луис Ачиари настоява за по-бързо решаване на проблемите, за да може Берое да влезе в някаква форма за началото на първенството.

Според различни източници футболистите отново имат да получават заплати за миналия сезон. Неслучайно в последните седмици се появи слух, че от БФС са се свързали с втородивизионния Марек и са го предупредили да се готви за участие в елита. Това бе отречено официално от ръководството на дупничани, но не е изключено в последния момент Берое наистина да откаже участие в първенството и да трябва да спешно да му се търси заместник. Такива са подозренията и на някои от феновете в Стара Загора. Някои от тях публично твърдят, ча заралии отиват от следващия сезон в окръжните групи.

Големият проблем пред Банато е казусът със звездата Себастиан Вия. Оказва се, че няма отбор, който да е готов да плати сериозни пари за иначе много класният футболист. Причината са неговите съдебни разправии в Аржентина. Има вероятност колумбиецът да влезе зад решетките за дълго време, въпреки че се твърди, че се е разбрал с властите в Буенос Айрес. Той наистина се е договорил с прокуратурата, но окончателното решение ще бъде взето от съда.

В крайна сметка вторник може да се окаже Видовден за Берое, тъй като тогава в 18 часа на стадиона предстои среща между Ернан Банато и родителите на перспективните беройски деца и юноши, след която би трябвало да стане ясно каква ще е посоката на развитие на школата на клуба.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P