Отстранил ЦСКА бе на минути от историческо постижение

Стефан Ралчев
Базел записа 20 мача в турнира Лига на Конференциите

Базел отпадна от Лигата на конференциите на полуфинал, след като отстъпи с 1:3 у дома на Фиорентина в реванша и с общ резултат 3:4 напусна състезанието.

прогнози за мачове може да четете всеки ден в Букмейкър Рейтинги

Попадението за „Ла Виола“ в осмата минута на добавеното време на продълженията остави швейцарците без изключително постижение, към което се бяха запътили.

Базел имаше шанса да влезе в историята на европейските клубни турнири с най-дългата серия от мачове. „Ротблау“ започна от втория квалификационен кръг на турнира.

Отборът елиминира Крусейдърс, Брьондби и ЦСКА в квалификациите, след което влезе в групите, където бе заедно със Слован Братислава, Пюник Ереван и Жалгирис Вилнюс. Базел завърши втори след Слован, което означаваше, че трябва да играе в плейофите в елиминационната фаза.

Там отборът срещна Трабзонспор, който елиминира, последваха нови две срещи със Слован Братислава, след което дойде Ница. И трите тима бяха елиминирани, за да се стигне до полуфинала с Фиорентина.

С този си невероятен рейд Базел натрупа 20 двубоя през настоящата кампания, а ако бе стигнал финала, той щеше да е под №21. Никой никога не е играл 21 мача в един сезон в европейските клубни турнири.

Така Базел изравни серията от 20 двубоя в една кампания, която е постигано именно от тях през 2012/13, Залцбург (2017/18), Бодьо/Глимт (2021/22) и Лех Познан (2022/23).

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P