до 200 лв начален

бонус спорт

Вземи бонус

Отнеха колосалните 50 точки на шампион заради уредени мачове

Стефан Ралчев
Наказани са Шахтьор Солигорск и още няколко клуба след огромен скандал в Беларус

Футболната федерация на Беларус санкционира изключително жестоко два от клубовете в местния шампионат. Това са шампионът за 2022 г. Шахтьор Солигорск и вицешампионът Енергетик-БГУ Минск. Двата клуба са отстранени от участие в евротурнирите през сезон 2023/2024 г. заради участие в уредени мачове.

Четете нашите футболни прогнози

Следственият комитет на Беларуската федерация започна производство, тъй като Шахтьор Солигорск е организирал уреждане на мачове, както и незаконни плащания между отбори в беларуската лига. Според разследването, извършено от Комисията по контрол, дисциплина и етика на ABFF, е счетено, че Шахтьор Солигорск трябва да бъде санкциониран с 30 точки по-малко в шампионата на Беларус през 2023 г., като освен това, от актива на тима през 2022 г. са отнети 20 точки.

Освен тези два клуба, тимът на Белшина също е разследван от властите в Беларус и от тазгодишния му актив ще бъдат отнети 10 точки, а през 2024 г. ще му бъдат отнети още 5 точки.

Поради това Беларуската федерация не е дала лиценз на Шахтьор Солигорск и Енергетик-БСУ за Европа, като така в квалификациите на Шампионската лига ще играе БАТЕ Борисов, а в квалификациите на Лигата на конференциите ще бъдат Динамо Минск и Ислох Минск.

https://twitter.com/goalsby/status/1656608059928502275?s=20

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P