Основен играч на Вихрен: Нямам търпение да се върнем в Сандански!

Стефан Ралчев
Тогава обещавам да подобрим представянето си…

Здравко Карадачки

Здравко Карадачки безспорно е един от най-опитните футболисти в състава на Вихрен (Сандански). Известно време лекува контузия, но игра в последните два двубоя от шампионата на Югозападната Трета лига. Ето какво каза Карадачки в интервю за клубния сайт на Вихрен:

-Здравко, върна се на терена за изминалите два двубоя – срещу Рилски спортист и дубъла на Хебър (Пазарджик), но отново те споходи неприятна новина.
-За жалост малко преди края на първото полувреме срещу Хебър получих удар на същото място, на което лекувах травма доскоро. Излязох от игра и сега ми предстои нов медицински преглед, който ще установи каква е ситуацията. Малко преди мача с Пирин за Купата през октомври получих контузия – на пръв поглед не трябваше да е нещо сериозно, но се оказа разкъсване на подбедрица. Пропуснах три седмици и три мача, но сега за съжаление отново се контузих.

-Защо се получиха лошите резултати в някои от последните мачове, които ви отдалечиха от челото?
-Има доста фактори. Със сигурност вината е първо в нас, защото не сме успели да победим съперниците. Но има още толкова много неща – къса резервна скамейка, което дава отражение, когато ни се съберат доста мачове, а ние изиграхме още два двубоя за Купата на България и един за Аматьорската купа. Стават общо 20 от началото на сезона. Терените, на които играем, също не са в най-доброто състояние – това е ясно, но условията също влияят на контузии, на тренировъчния процес и т.н. Знаем, че те са такива за това ниво и не е оправдание или оплакване, но нещата са такива, каквито са. Добавяме, че в някои мачове нямахме късмет – например срещата с Балкан, в която загубихме с 1:3, а може би това беше мачът, в който създадохме най-много положения. Но в крайна сметка не спечелихме!

-Обезкуражаваща ли е разликата до лидера Миньор (Перник)?
-Към този момент те водят с доста точки, но ние не сме се отказали. Дори и да завършим на второ място, може би бихме имали някакви шансове за Втора лига. Спомням си, когато обявиха пандемията от Ковид, бях в Септември (Симитли) и на полусезона бяхме втори, на една точка точно от Миньор (Перник), но и с мач по-малко. В крайна сметка влязохме във Втора лига с второ място. Така че нищо не се знае. Нашата цел е да побеждаваме, в колкото се може повече мачове и да трупаме точки, за да не позволяваме на Миньор да си мислят, че вече са сигурни за Втора лига.

-Факторът домакинство и по-скоро това, че играем в Микрево, оказва ли влияние?
-Вижте, разбира се, че е съвсем друго да играеш на домакинския стадион. В Микрево теренът не е в най-доброто състояние, а това изравнява силите. На лош терен, винаги е по-лесно да рушиш играта, отколкото да се опитваш да направиш нещо стойностно. Затова нямам търпение да се върнем в Сандански, за да може да подобрим играта си, а ние ще го направим! От друга страна за феновете също не е приятно – трябва да пътуват до Микрево. Част от мачовете ни бяха в делнични дни в ранни часове… Кой ще дойде да ни гледа?!

-Загубите внасят ли напрежение в съблекалнята?
-Опитваме се винаги да се абстрахираме от пораженията и в следващия двубой да излезем напълно настроени за конкретния противник без да мислим за миналата среща.

-Лошата серия донякъде съвпадна и с отсъствието на старши треньора Наджи Шенсой. Това отразява ли се на отбора?
-Наджи Шенсой е много добър треньор, но най-вече прекрасен психолог. Знае как да ни надъха и да подбере точните думи, за да вкара още повече настроение в съблекалнята. Във футбола нещата доста се промениха. Все повече става психология, а не толкова учене на чисто техническа работа. А Наджи Шенсой е много добър точно в това…

-Каква е реалната цел пред Вихрен този сезон?
-Да бъдем максимално близо до челниците и да видим какво ще се случи през пролетта. Надявам се през зимата да се подсилим с няколко футболисти, защото имаме нужда от нови попълнения на няколко постове. А и в конкуренцията се ражда силата на един отбор.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P