Основен футболист напуска Левски

Стефан Ралчев
Има минимален шанс Филип Кръстев да остане, но сините трябва да играят в евротурнирите

Халфът Филип Кръстев ще напусне Левски след края на сезона. В момента 21-годишният футболист играе като преотстъпен на „Герена“ от белгийския Ломел, а договорът между двете страни изтича през лятото. Той ще продължи кариерата си в чужбина. Съществуват и минимални шансове българският национал да продължи да носи синия екип, а условието е Левски да се класира за евротурнирите.

Palms Bet промо кодове ви дават допълнителна възможност за бонуси и промоции

През миналата година Филип Кръстев и мениджърът му Николай Жейнов се срещнаха с представители на „Сити Футбол Груп“, където обсъдиха бъдещето на играча. Както е известно, правата на халфа се държат от Манчестър Сити, а белгийският Ломел е част от клубовете под шапката на собствениците на гражданите.

„По принцип трябва да ни питат и нас дали да го пратят в друг отбор, не сме безгласна буква. Да, имаме договор за представителство. Може би вече три години работим заедно. В този ред на мисли ни информираха, че има интерес от различни клубове, но към момента нямаме нищо. Филип беше много ентусиазиран. Посрещнаха ни много топло. Всички се отнасят с голям респект към него“, заяви Жейнов след срещата.

През зимата оферта за Филип Кръстев имаше от португалския Витория Гимараеш, като се споменаваше, че клубът е предложил над 4 милиона евро за него, но до трансфер не се стигна и халфът остана на „Герена“.

Желанието на Станимир Стоилов е да се стигне до ново споразумение със „Сити Футбол Груп“ и Кръстев да продължи да носи синия екип, но за момента това изглежда малко вероятно. Откакто премина в Левски, 21-годишният футболист възроди кариерата си и се превърна в основен играч за столичани. Той изигра за тима 42 двубоя във всички турнири, в които реализира девет попадения. От началото на сезона е започвал в 20 мача от 21 в първенството. Единствено пропусна нулевото равенство във Варна срещу Черно море.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P