Още една забрана в Катар: Без рицари и кръстоносци на мача на Англия

Стефан Ралчев
Това можело да се счита за обидно към мюсюлманите

Феновете на Англия, които са облечени като рицари-кръстоносци, няма да могат да гледат от трибуните двубоя от Световното първенство по футбол в Катар срещу САЩ тази вечер от 21:00 часа, съобщава „Таймс“.

В Букмейкър Рейтинги може да четете футболни прогнози от специалисти

Запалянковци с декоративни ризници и пластмасови мечове и щитове с кръста на Свети Георги няма да бъдат допускани на стадион „Ал Баит“ в Ал Хор за мача с американците. Изданието обяснява решението, като цитира източник от ФИФА, който казва, че „кръстоносците в арабски контекст могат да бъдат обидни за мюсюлманите“.

Антидискриминационната организация „Kick It Out“ също посъветва привържениците да не обличат костюми на рицари или кръстоносци, тъй като това напомня за войната, водена почти 200 години от християните срещу мюсюлманите през средните векове.

От началото на седмицата в социалните мрежи се появиха съобщения и клипове за задържани от властите в Катар запалянковци, облечени като кръстоносци, като част от тях не бяха допуснати до трибуните за първия мач на Англия на Мондиала срещу Иран, спечелен с 6:2 в понеделник.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P