Официално: Уволниха Младен Кръстаич

Стефан Ралчев
Следващият селекционер ще бъде българин

КръстаичНационалният селекционер Младен Кръстаич е освободен от поста си, съобщи Георги Иванов-Гонзо след заседанието на Изпълкома.

Четете нашите футболни прогнози от специалисти

„След резултатите, които отборът постигна, беше единодушно решението за освобождаването на Младен Кръстаич. Така че това беше естественият начин това да се случи. Преговаряме с треньор, на финалната права сме, но още нямаме окончателното решение и не можем да го обявим. Ще свикаме пресконференция, на която той ще бъде представен“, каза Иванов.

„Преговаряме с няколко треньори. В пространството се появяват имена, с които преговаряме. Приоритет на федерацията е да намерим добър треньор, за да може България да показва добри игри. Не сме доволни от това, което се случи за една година. Всички знаем че в спорта най-важни са резултатите“, добави той.

„Ние само помагаме на старши треньора с условията. Резултатите са отговорност на старши треньора. Всички резултати, състав, тактика и селектиране е отговорност на националния селекционер. Не вярвам някой треньор да се съгласи да поеме този пост, ако някой му казва какво да прави. Младен Кръстаич беше чужденец, който разчитахме да ни класира на Европейско. Първите четири мача бяха изиграни добре, което вдъхна надежда. Явно обаче и самите футболисти не бяха готови за изискванията. Постави се една основа като играчи които да селектира.“

„Веднага след като чужденец се е провалил не можем да мислим да назначаваме чужденец и сме се спрели на българи. Треньорът носи своята отговорност, но трябва да си даде сметка, че играчите също носят отговорност за резултатите, които имат. Трябва да преценяваме ситуацията дали само Българския футболен съюз е виновен за атаките, които има от фенове и медии“, добави Гонзо.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P