Официално: Шави подписа с Барселона и поиска само победи

Стефан Ралчев
Контрактът е до лятото на 2024 година

Шави Ернандес официално подписа договора си до лятото на 2024 година, според който се завръща в Барселона като треньор на отбора. Това стана на специална церемония на терена на “Камп Ноу”.

В 14:30 часа българско време Шави се появи на терена заедно с клубния президент Жоан Лапорта. На трибуните на стадиона имаше над 9 хиляди фенове. Новият наставник на каталунците взе микрофона и се обърна към тях. “Много съм развълнуван, благодаря много. Не искам да ставам емоционален, но съм доста развълнуван. Благодаря много на клуба и на феновете. Както ви казах, когато си тръгнах като футболист, ние сме най-добрият отбор в света. Ще работим с големи изисквания, за да постигнем успехи. Барса не може да си позволи равенства или загуби, тук трябва да се побеждава. Благодаря ви от цялото си сърце. Да живее Барса, да живее Каталуния!”, заяви младият спциалист.

Четете футболни прогнози в сайта Букмейкър Рейтинги

Идвам с много ясна идея. Нужни са изисквания и максимална работа. Трябва да убедя футболистите, за да постигнем успехи. Ще ни съдят по резултатите, но ще се опитаме да играем добре, за да дойдат и те. Това, че ме сравняват с Пеп Гуардиола, е успех заради всичко, което е дал за футбола и за Барса. Според мен той е най-добрият треньор в света и за мен каквото и да е сравнение в момента е неподходящо. Резултатите са тези, които ще кажат, дали се справяме добре, или не. За мен обаче е успех, че ме сравняват с него. Ясно е, че в клуба сме притеснени. С президента ще трябва да си поговорим за доста неща. Трябва да разрешим нашия проблем, има доста работа за вършене и е необходимо да възстановим много футболисти, които са важни. Не е нужно да бъда строг. Просто трябва да поставим някакви норми и да ги спазваме. Когато е имало норми в съблекалнята, нещата са били добре. Не става въпрос за дисциплина, а за ред.

Да, съжалявам, че няма да тренирам Лионел Меси, нито Самуел Ето’о, нито Роналдиньо. Разбира се, че Меси ми изпрати съобщение и ми пожела успех. Разменихме си и шеги. Желая му всичко най-добро, той е най-добрият футболист в историята на клуба, но вече не е тук. Разполагаме с играчи, с които да работим. Лео вече не е тук и това е. От Барселона ме потърсиха два пъти преди това. Първият беше през януари, но тогава просто не усетих, че това беше правилният момент. Нуждаех се от повече време. След това ме потърсиха и през лятото, но тогава имаше избори в клуба, несигурността беше голяма и моментът не беше подходящ. Сега ми се обади Жоан, за когото винаги съм казвал, че е най-добрият президент в историята на Барса. Знам, че той е човек, който гледа напред, и сега беше подходящият момент да се завърна в клуба. Да, наистина ме потърсиха и от Бразилия. Първо щях да бъда помощник на Тите, след което да поема “Селесао” след Мондиал 2022. Моята идея обаче беше да дойда в Барса.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P