Официално: Осъдиха Дани Алвеш на 4.6 години затвор

Стефан Ралчев
13 месеца вече са излежани, които ще бъдат приспаднати към присъдата

Доскорошният национал на Бразилия Даниел Алвеш беше осъден на 4 години и 6 месеца затвор заради изнасилване на млада жена от края на 2022 г. Това реши днес съд в Барселона. Присъдата може да бъде обжалвана. Максималното наказание за това деяние е 12 години зад решетките.

Четете нашите професионални футболни прогнози

Отделно бившият футболист трябва да плати 150 000 евро компенсация на жертвата, няма право на комуникация с нея за период от 9,5 години и му е забранено да доближава дома й и работното й място на по-малко от 1000 метра. Освен това пет години след освобождаването си от затвора Алвеш ще бъде под специално наблюдение.

Бившият футболист на Барселона и Ювентус е в ареста от 13 месеца насам, след като беше обвинен в изнасилване от 23-годишната дама. Инцидентът е станал в предпоследната нощ на 2022 година в нощен клуб в каталунската столица.

По време на делото самият Алвеш на няколко пъти променяше версията си, като неговите адвокати застанаха зад тезата, че сексуален контакт е имало, но той е бил по взаимно съгласие. Сега обаче съдът реши, че сексуалният акт не е бил по взаимно съгласие и става дума за изнасилване.

Изминалите 13 месеца на Алвеш в ареста ще бъдат приспаднати от присъдата му, което означава, че той би излязъл на свобода след 41 месеца.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P