Официално: Насрочиха Конгрес на БФС за 12 октомври!

Стефан Ралчев
Съдът постанови решението, няма право на обжалване

бербатов

Официално Софийски градски съд насрочи конгрес на БФС на 12 октомври! Решението е взето на база искане на минимум 1/3 от клубовете, които се подписаха под инициираната от екипа на Димитър Бербатов подписка за свикването на Извънреден конгрес.

Футболни прогнози за днес четете в Букмейкър Рейтинги

Искането бе отхвърлено преди седмици от Изпълкома на БФС, след като бяха открити някои несъответствия в документите. Съдът обаче не установи подобни несъответствия и прие искането като законосъобразно.

Според решението на съда Конгресът трябва да се проведе на 12 октомври от 10:00 часа в зала 1 на НДК, а решението е окончателно и не може да бъде обжалвано.

„Доволен съм, че съдът направи нужното и доказа, че сме си свършили работата по законен път. БФС отхвърли тази декларация, което беше напълно неправилно. Ние сме щастливи, защото клубовете искаха точно това“, каза още бившият нападател на Манчестър Юнайтед, който е и основният конкурент за поста на Борислав Михайлов.

„Вече на този конгрес клубовете трябва да гласуват за този, когото мислят, че трябва да ги представлява. Ако те са окей със сегашното управление, гласуват си пак за него. Ако искат промяна – гласуват за този, когото си преценят.

Информирали сме УЕФА и ФИФА за това решение, което те също очакваха. Оттук нататък Българския футболен съюз трябва да го организира. Ако откажат да го направят, ще си го организираме ние.

Надявам се за конгреса УЕФА да изпрати делегати, които да наблюдават как се провежда. Той трябва да се проведе както при УЕФА – по чист, ясен и прозрачен начин. Ние ще се борим за това!“, завърши Бербатов.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P