Официално: Мохамед Салах подписа нов договор с Ливърпул

Стефан Ралчев
Контрактът е дългосрочен, седмичната заплата на играча ще бъде 350 000 паунда

Ливърпул официално обяви новия дългосрочен договор с голямата си звезда Мохамед Салах.

От клуба не споменават срока на новото споразумение, но според информациите в английските медии става въпрос за контракт до 2025 година със седмична заплата от около 350 хиляди паунда. Досегашният договор между двете страни щеше да изтече през следващото лято.

Четете прогнози за мачове в Букмейкър Рейтинги

Досега 30-годишният Салах прекара пет изключително успешни сезона на “Анфийлд”. През този период той изигра 254 мача със 156 гола, като неговата резултатност подобри редица рекорди в клубната история и тази на Премиър лийг. Той беше с голяма заслуга за дългочаканата шампионската титла през 2020-а, като освен това достигна с мърсисайдци до три финала в Шампионската лига и един трофей в турнира през 2019-а. Египтетският национал също така спечели с тима Световното клубно първенство, Суперкупата на Европа, Купата на ФА и Купата на лигата. Освен това нападателят на три пъти спечели голмайсторския приз в английския елит – през 2017/18, 2018/19 и 2021/22.

“Чувствам се страхотно и съм развълнуван да печеля трофеи с клуба. Това е щастлив ден за всички. Мисля, че отнема известно време, за да преподпишеш, но сега вече всичко е готово, така че просто трябва да се концентрираме върху това, което предстои. Смятам, че можете да видите как през последните пет-шест години отборът винаги вървеше нагоре. През миналия сезон бяхме близо до спечелването на четири трофея, но, за съжаление, в последната седмица от сезона загубихме два от тях. Мисля, че сме в добра позиция да се борим за всичко. Също така имаме нови попълнения. Просто трябва да продължим да работим усърдно, да имаме добра визия, да сме позитивни и отново да се борим за всичко”, заяви щастливият египтянинът пред клубния сайт.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P