Официално: Левски привлече нов вратар

Стефан Ралчев
Матей Маркович подписа със сините

Левски подписа договор с вратаря Матей Маркович, съобщиха от клуба. Договорът на хърватския страж със „сините“ е до лятото на 2027 година. Той пристига от хърватския НК Рудеш, с който завърши на последното място в хърватския шампионат през сезон 2023/2024.

Матей Маркович е роден на 22 юли 1996 година в Загреб. Започва тренировки в детско-юношеската школа на хърватския Дубрава, след което преминава през академиите на Текстилац Равнице, Радник Сесвете, Кроация Сесвете и Загреб с който подписва и първия си професионален договор през 2013 година. През лятото на 2015 г. преминава в друг хърватски клуб –  Рудеш. Година по-късно преминава в ХАСК Загреб, с чийто екип изиграва 13 мача. През лятото на 2017 година преминава в босненския Челик Зеница, където записва 19 мача. Година по-късно облича екипа на друг местен тим ФК Крупа записвайки 21 мача.

През юли на 2019 година преминава в друг босненски клуб ФК Сараево, с който печели шампионската титла на страната, а през лятото на 2020 година е трансфериран в словашкия Земплин Михаловце, където изиграва 25 мача. От началото на 2022 година е част от гръцкия Левадиакос, с чийто екип записва 29 мача и печели шампионската титла на местната втора дивизия и промоция в елита на Гърция. През лятото на 2023 година се завръща в Хърватия, където облича екипа на Рудеш, изигравайки 25 мача.

„ПФК Левски приветства с добре дошъл на „Герена“ Матей Маркович и му пожелава много победи, сухи мрежи и щастливи мигове със синята фланелка“, написаха от Левски за трансфера на Маркович.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P