Официално: Гриша Ганчев има пълната власт в ЦСКА

Стефан Ралчев
Юлиян Инджов е прехвърлил акциите на бизнесмена

Гриша Ганчев официално има цялата власт в ЦСКА. Това е станало факт от 6 февруари 2023. До тази дата Гриша Ганчев бе притежател на 38 100 акции (38,1%). С толкова разполагаше и Юлиян Инджов. Третият най-голям акционер – Христо Стоичков, държи 20 000 акции (20%).

Имайки акаунт в Уинбет, може да получите разнообразни бонуси и индивидуални оферти

Това разпределение на дяловете не позволяваше да се взимат еднолични решения по важни за клуба въпроси, тъй като всяко едно предложение трябваше да получи подкрепата на поне двама от тримата най-големи акционери.

На 6 февруари обаче ситуацията коренно се изменя. Тогава Инджов официално прехвърля своя дял на Ганчев, което автоматично превръща Ганчев в мажоритарен собственик на клуба със 76 200 (76,2%) броя поименни акции с право на глас, което му позволява да взима еднолични решения по ключови за дружеството въпроси.

Припомняме, че на 11 февруари 2023 година “червените” ще проведат Общо събрание, на което ще се гласуват промени в Съвета на директорите. Очакванията са на мястото на Юлиян Инджов да влезе Данаил Ганчев.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P