Официално: Георги Йомов наказан за 4 години заради допинга

Стефан Ралчев
Футболистът ще обжалва наказанието

Георги Йомов официално е наказан с лишаване от състезателни права за четири години. Нападателят на ЦСКА беше уличен в употреба на допинг след мача срещу Македония (Гьорче Петров) в първия квалификационен кръг в Лигата на конференциите.

Ползвайте бонус кодове на Winbet за още бонуси и промоции

Дълго време антидопинговата комисия WADA не даваше никаква информация за разследването. Сега обаче решението е факт. „Червените“ платиха 70 000 франка за най-добрите по подобни казуси адвокати. Наказанието се счита за влязло в сила от 25 август 2022 година.

В момента бившият вече национал на България е на 25 години. След като премина от Славия в ЦСКА, нападателят се превърна в един от най-важните играчи на тима. Беше сред героите, които отстраниха Виктория (Пилзен) в плейофа в Лигата на конференциите през 2021 година.

До този момент нито веднъж Йомов не е коментирал официално обвинението за взимане на допинг. От „Армията“ не са прекратили договора на футболиста, а днес информираха, че футболистът ще обжалва решението пред КАС.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P