Обвиниха eSports отбор за уреждане на мачове

Стефан Ралчев
Има подозрения, че Team HYDRA нарочно губи двубой

Уреждането на мачове е нещо, което обичайно може да срещнете в традиционните спортове, но напоследък зачестиха обвинения за подобни дела и в света на електронните спортове (eSports).

Четете в Букмейкър Рейтинги футболни прогнози

Сезон 2023 в Dota 2 Pro Circuit не започна по очаквания начин, след като множество професионални играчи получиха перманентни наказания заради уреждане на мачове и споделяне на профили, всяко от което е забранено действие.

Повечето от тези наказания са насочени към източноевропейския регион, а Team HYDRA, който се състезава във втора дивизия на EEU DPC, също получи такова обвинение. Случаят е от Neon League, турнир, в който HYDRA участва с цел да се подготви за DPC. Според докладите са били заложени „необичайно високи суми“ за това HYDRA да загуби първия си мач в това състезание. Посочените обичайни суми в доклада, предоставен на escorenews.com са около 50 долара, а на конкретния двубой цифрата е нараснала до близо 7 000.

Ако HYDRA бъде признат за виновен по обвинението в уреждане на мача, въвлечените играчи може да получат перманентни банове за участие в турнири и събития, организирани от Valve. Това би означавало, че тимът ще бъде елиминиран от EEU DPC още преди началото на турнира.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P