Ню Йорк легализира онлайн хазарта

Стефан Ралчев
Губернаторът Андрю Куомо подписа законопроект

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо подписа бюджетно законодателство за финансовата 2022 година, което включва план за разрешаване на онлайн спортни залагания в щата.

Новият бюджет, с който Куомо и законодателите се съгласиха по-рано този месец, прави Ню Йорк най-новият щат, който легализира онлайн залозите.

Въпреки че това вече е факт, официално се очакват първите залози да бъдат направени на 13 февруари 2022 г, за когато е планиран Супербоул.

„Не искате да пропускате поредния Супербоул“, каза Джоузеф Адабо – сенатор от щата Ню Йорк пред ESNY и добави: „Мисля, че това би било добър еталон за Ню Йорк, за да видим как се справяме“,

Щатът ще избере двама доставчици на онлайн платформи за програмата, като наддаването се очаква да продължи през 2021 г., според ESNY. Ню Йорк ще има 150 дни след получаване на заявления за избор на платформи.

Доставчиците ще трябва да внесат еднократна такса от 25 милиона щатски долара за това, че ще предлагат онлайн залози и отделно още 5 долара годишно, за да разполагат със своите мобилни сървъри за залагания. Максималната данъчна ставка, определена за доставчиците, е 13%.

Ню Йорк е последният щат, който легализира онлайн хазарта след решението на Върховния съд от 2018 г. за отмяна на националната забрана за спортни залагания. Въпреки че Ню Йорк отвори физически казина през 2019 г., тепърва прави стъпки в света на спортните онлайн залагания.

Други щати, които вече легализираха онлайн хазарта, са Невада, Роуд Айлънд, Пенсилвания, Колорадо, Илинойс, Индиана, Айова, Мичиган, Ню Хемпшир, Ню Джърси, Орегон, Тенеси, Вирджиния и Западна Вирджиния. Вашингтон, окръг Колумбия, също разреши онлайн залозите.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P