Новият стадион „Българска армия“ ще бъде готов за 18 месеца

Стефан Ралчев
На 24 април от клуба показват пректа пред обществеността

ЦСКА

ЦСКА се подготвя за реконструкцията на своя стадион „Българска армия“. Според първоначалните изчисления тя трябва продължи 18 месеца. Това е срокът, залегнал в идейния проект на „червените“.

всички бонус кодове за Уинбет ви носят допълнителни бонуси и промоции

Още преди десетина дни от клуба запознаха с него държавата на среща между спортния министър Весела Лечева, Данаил Ганчев, изпълнителния директор на „Спортни имоти“ АД Данаил Димов и представители на ИПА – архитектурното бюро, отговорно за проекта. На нея бяха представени техническите детайли и визуализация на съоръжението. Проектът пък беше приет добре от представителите на държавата. Идният понеделник, 24 април, ЦСКА ще покаже плана си за реконструкция на „Армията“ и пред обществеността.

Новият стадион „Българска армия“ трябва да бъде умалено копие на стадиона на Ференцварош „Групама арена“ в Будапеща. Сериозна роля в неговото изграждане имаха от международния оператор SportFive, с когото ЦСКА доскоро си сътрудничеше. Съоръжението в Унгария е с капацитет 23 700 места и е било построено за едва 14 месеца. Новата „Армия“ пък ще е с 15 хиляди седящи и 3000 правостоящи места, а реалистичният срок за изграждането и е 18 месеца, заради по-специфичните правила в Борисовата градина.

Плановете на ЦСКА са нужните разрешителни да бъдат получени най-късно до началото на месец юли месец, когато да бъде направена и първата копка на стадиона. Тогава отборът ще се премести на „Васил Левски“, а завръщането на „Армията“ ще стане през пролетта на 2025 година.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P