Новият шеф в ЦСКА: Моята фамилия задължава, искам да надмина дядо ми и баща ми

Стефан Ралчев
Основополагащото трябва да бъде стадионът на ЦСКА

На специална пресконференция изпълнителният директор на ЦСКА – Филип Филипов, представи Стоян Орманджиев, който също ще изпълнява директорска длъжност в клуба. Вчера „армейците“ обявиха промени в собствеността на клуба и фондация „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“ придоби 40% от акциите.

Използването на промо код ревю за Winbet ви дава възможност за допълнителни бонуси и промоции

„Радвам се да видя много познати лица, приятели. Който не ме познава – на 37 години съм, с две деца, семеен. Приемам като голяма отговорност тази длъжност. Много се вълнувам. Моят баща щеше да се гордее с мен днес, той много искаше да съм футболист. Е, не станах, надявам се да стана добър ръководител. Дядо ми има две титли с ЦСКА и една купа, баща ми също, плюс Суперкупа. Надявам се да ги надминем с Фичо. Трябва да се запозная със случващото се в клуба. Нещата се случиха бързо. Радвам се, че ще работим заедно с Фичо.

Искам да благодаря на Лъчезар Танев, с който работихме заедно. Колкото повече цесекари са зад гърба ми, толкова по-добре. Ще имаме много работа. В ЦСКА и двама директори не са достатъчни. Има работа за още много. Радвам се, че влизам в такъв момент. Бях поканен от Фондацията. Отговарям за Фонд „Спорт“.

Като фондация тепърва обществеността ще се занимава с нашата дейност. Ще обръщаме внимание към спорта и футбола, но ще имаме акцент и върху други спортове. Снощи спах добре и сънувах, че ЦСКА ще има нов много хубав стадион. За футбола трябват много, много пари. За да може, ЦСКА да построи стадион, ни трябва модерна визия. Всяко нещо поскъпва, така че при всички положения бюджетът ще се увеличава“.

„Учредител и основател на фондацията е Данаил Илиев. Доста бързо си допаднахме. Една фондация се издържа от дарения. Футболът не е само пари, футболът е идеи, как се управляват финансите и да знаят как да стигнат до върха“, коментира Орманджиев.

„Клубът има накъде да се развива. Основополагащото трябва да бъде стадионът на ЦСКА. Музеят на ЦСКА трябва да бъде място, което да бъде забележителност. Знаем си проблемите и знаем какво трябва да подобри, знаем върху какво трябва да работим. Хората ходят по стадионите като туристическа забележителност“.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P