Новият президент на Барселона с първи контакти с Меси

Стефан Ралчев
Жоан Лапорта вярва, че ще задържи аржентинеца в клуба

Новият президент на Барселона Жоан Лапорта разкри, че вече е имал първи контакт с Лионел Меси след победата си в изборите. “Лео вече ме поздрави за успеха”, заяви босът в интервю за Catalunya Ràdio тази сутрин.

Както е известно, Лапорта спечели изборите късно в неделя, след като надделя категорично над останалите двама претенденти – Виктор Фонт и Тони Фрейша. Една от първите и основни цели пред Лапорта е да задържи Меси в клуба, след като миналото лято аржентинецът даде индикации, че не е щастлив и иска да напусне.

Медиите вече обявиха и първите очаквани промени в ръководството на Барселона. Почти сигурните двама нови силни фигури в клуба ще бъдат Жорди Кройф – синът на великия Йохан Кройф, както и Матеу Алемани, който е бивш спортен директор на Валенсия. Те двамата трябва да движат трансферната политика от тук нататък на каталунците. В новия управленски екип влизат и още двама бивши играчи на „Барса“, освен Жорди Кройф. Това са Хосе Рамон Алесанко и Виктор Валдес.

“Не искам да говоря дали Чави Ернандес и Жорди Кройф ще се завърнат в клуба, защото не съм обещавал нищо на никого, а и от уважение към настоящите служители в клуба трябва първо да говоря с тях. Належащо е първо да се направи одит. Но преди това ще поздравя всеки, който работи в Барса. Клубът не се управлява добре в момента и се налага да вземем нужните решения. След одита ще приложим шоков план, за да може клубът да стане икономически стабилен”, коментира още Лапорта след победата.

Шефът отново поде темата за Меси: “Беше хубаво да видим, че Лео отива да гласува на изборите. Това е поредното доказателство, че той обича Барса. Убеден съм, че самият той иска да остане”.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P