Новите собственици в ЦСКА: Искаме нов модерен стадион, силен отбор и силна академия

Стефан Ралчев
Фондацията има за цел да подпомага и финансира проекти в областта на българския спорт, култура, изкуство и наука

Новият съсобственик на ЦСКА фондация „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“, който придоби 40% от акциите на армейците, направи първо изявление след голямата новина.

Използвайте бонус код за Winbet за още бонуси и промоции

В него се казва, че фондацията има за цел да подпомага и финансира проекти в областта на спорта и изрази желание да стане част от новата история на клуба.

Посочени са и няколко приоритета пред ръководството на ЦСКА, сред които са построяването на нов стадион, подобряване условията в детско-юношеската школа и продължаване на развитието на първия отбор.

Изявлението на ръководството на фондация „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“:

„Водени от убеждението, че спортът, изкуството и културата могат да бъдат двигатели и обединители на всяка една нация, особено във времена на криза, преди месец и половина, по предложение и идея на Данаил Илиев, заедно със съмишленици с успешен бизнес в България и чужбина, създадохме фондация „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“.

Вярваме, че с общите усилия на хора, милеещи за развитието на многобройните талантливи българи в различни сфери, можем да допринесем за облагодетелстването на обществото ни като цяло. Фондацията има за цел да подпомага и финансира проекти в областта на българския спорт, култура, изкуство и наука.

В това число спортни клубове, културни, образователни и научни институции, както и отделни спортисти и представители в областта на културата и изкуството. Вярваме в необходимостта от компании, фирми, фондации и институции, които да подпомагат финансово спорта. Затова един от ключовите сектори, към който се фокусираме, е и българският футбол, като абсолютен феномен и притегателна сила за милиони. Подобен феномен са и няколко български клуба.

Най-успешният от тях в исторически план и причина за щастието на толкова много фенове през годините е ЦСКА. Нашето желание е да станем част от новата историята на „армейския“ клуб. История, в която бъдещите поколения да изпитат от незабравимите емоции на своите предци.

Развитието на клуба, особено през последните месеци, ни дава надежда, че заедно с настоящите собственици ще имаме възможност да постигаме още по-добри резултати и заедно да се борим за каузите на клуба, които са и сред настоящите приоритети на ръководството. Сред тях отличаваме:

  • построяването на нов, модерен и функционален стадион;
  • подобряване условията в детско-юношеската школа и създаването на още повече предпоставки за развитието на силни футболисти от „червената“ академия;
  • продължаване на възходящата линия на развитие на първия отбор

В наши дни футболът се развива с изключително бързи темпове и се превръща в специфичен икономически отрасъл. Развитието и комерсиализацията на спорта се подчиняват на икономически закони и бизнес решения, с които смятаме, че можем да сме полезни на ЦСКА. Затова с удоволствие обявяваме придобиването на 40% от акциите на клуба. От днес клубът се превръща в основния приоритет на фондация „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“.

В ръководството на ЦСКА като втори изпълнителен директор ще влезе Стоян Орманджиев, правоприемник на една фамилия, която оставя трайна и незабравима следа в историята на българския футбол и ЦСКА. Двамата с настоящия ръководител Филип Филипов ще представят визията си за развитието на клуба в съвместна пресконференция утре (23.02.23 г.), 10:00 ч. в залата за пресконференции на ст. „Българска армия“.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P