Новите шейхове на Нюкасъл с над 320 милиарда паунда състояние

Стефан Ралчев
Свраките вече имат най-богатият собственик във футбола

Английският елитен Нюкасъл вече има нов собственик. Досегашният бос на „свраките“ Майк Ашли е продал клуба за 300 милиона паунда на инвестиционен фонд, зад който стои престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман.

Публичният инвестиционният фонд придобива 80% от акциите на Нюкасъл. Така приключва и 14-годишният период, в който недолюбваният от феновете на „свраките“ Майк Ашли управляваше доста противоречиво клуба.

Четете футболни прогнози за днес и утре в Букмейкър Рейтинги

Според английските медии клубът от „Сейнт Джеймсис Парк“ ще има най-богатият собственик в света на футбола, тъй като състоянието на принц Мохамед бин Салман се оценява на 320 милиарда паунда, което е повече 10 пъти по-голямо от това на собственика на Манчестър Сити – шейх Мансур (21 милиарда) и със 100 милиарда повече от собствениците на Пари Сен Жермен (220 млрд).

Според английските медии едно от първите решения на новите собственици ще бъде да уволнят мениджъра на Нюкасъл Стийв Брус. Антонио Конте и Франк Лампард са сред фаворитите за това да заемат поста.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P