Новина на БР: Левски с вариант за нов треньор, ако се раздели с Хубчев

Стефан Ралчев
Лошите резултати на Левски напоследък станаха причина за доста информации относно бъдещето на треньора Петър Хубчев. Наред с проблемите около оцеляването на клуба и постът на наставника не е никак сигурен.

Според информация на Букмейкър Рейтинги един от вариантите за евентуален нов треньор на Левски е Ясен Петров. Пловдивския Джанини в момента е без работа, след като напусна Китай още миналото лято. Тогава той се прибра заедно със своя екип от азиатската страна и заяви, че ще си почива известно време.

Най-добрите букмейкъри

Сега обаче Ясен Петров е възможно да наследи Петър Хубчев в Левски, ако се стигне до смяна на Герена. А това не е никак изключено, след като в последните 4 мача за първенство сините нямат победа – три равенства и една загуба от Славия с 1:2 преди няколко дни след изключително слаба игра насред Герена.

Следващият мач на Левски е в четвъртък срещу Лудогорец от 1/4-финалите за Купата на България. Донякъде това ще бъде последен тест за Петър Хубчев. При успех е ясно, че почти сигурно на този етап няма как да бъде сменен, тъй като отборът на практика ще се приближи само на две крачки от спечелване на трофей.

При отпадане обаче според нашата информация е много вероятно рокадата да бъде осъществена. Всъщност, Ясен Петров би трябвало още в четвъртък да бъде на „Герена“, за да наблюдава мача с Лудогорец…

Припомняме, че Петров вече бе начело на сините. Той пое отбора през лятото на 2010 година и за последно класира Левски в групова фаза на евротурнирите – тогава в Лига Европа с Гент, Лил и Спортинг Лисабон. Той изкара целия сезон до края на 2010/11 и престоят му не бе удължен. След това – през пролетта на 2012 година отново бе ангажиран само за период от около месец (от април до края на сезона през май).

Неприятната финансова ситуация около Левски няма нищо общо с бъдещето на Хубчев поне на този етап. Парите на първия отбор не претърпяха промяна, но недоволството от страна на феновете най вече към играта и някои решения на наставника в последните мачове започва да ескалира. Върхът бе срамната загуба от Славия не толкова като резултат, а като поведение на терена.

Любопитното е, че по-рано днес ръководството на Левски излезе с официална декларация в подкрепа на Петър Хубчев. В нея категорично се заявява, че смяната му не стои на дневен ред.

Практиката обаче показва, че много често точно след такива декларации, в които „ръководството стои зад треньора“, се стига до раздяла. Примерите не са един и два…

Ясен Петров Левски

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P