Новата сензация Гонсало Рамош в листата на рекордите

Стефан Ралчев
Португалецът е първият с хеттрик на елиминации от 1990 година насам

В Португалия вече не се говори само за Кристиано Роналдо. Това е факт! Новата сензация си има име и то е Гонсало Рамош. Роденият през 2001 година юноша на Бенфика наниза хеттрик във вратата на Швейцария на 1/8-финала във вторник вечерта, с което помогна на тима си да стигне безпроблемно до четвъртфиналите.

Четете в Букмейкър Рейтинги футболни прогнози

С постижението си Гонсало Рамош влезе в листата на рекордьорите само за един мач. Той е първият футболист, който вкарва хеттрик на елиминации след Томаш Скухрави (Чехословакия) на Световното през 1990 година, когато вкарва три гола при победата срещу Коста Рика с 4:1.

Португалецът Гонсало Рамош е първият с хеттрик след Мирослав Клозе, който прави това постижение на първото си световно първенство. Клозе отбеляза хеттрик на финалите през 2002 година при победата с 8:0 срещу Саудитска Арабия в групите.

Всички голмайстори с хеттрик от 1990 година (на Скухрави) до момента са неизменно само в групите, но Гонсало Рамош го направи на елиминациите, вкарвайки срещу Швейцария.

Любопитното е, че Джердан Шакири от националния тим на Швейцария също има хеттрик на Световно – през 2014 година в Бразилия, когато в групите наниза три гола във вратата на Хондурас.

Гонсало Рамош е роден на 20 юни 2001 година, юноша е на Бенфика, където вече има на сметката си 45 мача и 20 гола само за първенство в последните 4 сезона. Твърд титуляр е в последните 2 сезона, като преди това играеше и за Б отбора на орлите. За националния тим на родината си има 4 мача и 4 гола.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P