Новак Джокович обява сериозна раздяла в живота си

Стефан Ралчев
Сърбинът повече няма да работи с Горан Иванишевич

Новак Джокович и Горан Иванишевич прекъсват съвместната си работа. За това сподели Новак в социалните мрежи. Двамата работиха заедно от 2019 година, като в екип Ноле спечели общо 12 титли от Големия шлем, както и 7 Мастърс трофея.

„Ясно си спомням момента, в който поканих Горан да бъде част от моя екип. Беше през 2018 година, когато Мариан Вайда и аз търсехме нови варианти как да донесем малко сервис магия в нашето дуо. Всъщност, намерихме не само сервиса, но и много смях, забавления, няколко завършвания на годината като №1, рекордни постижения и 12 титли от Големия шлем, придружени с няколко финала“, написа Джокович.

„Преди няколко дни с Горан решихме да преустановим съвместната ни работа. Химията на корта имаше своите върхове и спадове, но приятелството ни винаги ще бъде непоклатимо. Горд съм да кажа (макар че не съм сигурен дали същото се отнася за него), че освен че спечелихме много турнири заедно, имахме и дългогодишно съперничество на „Не се сърди, човече“. За нас този турнир никога няма да спре“, добави още сърбинът.

Новак Джокович игра само на три турнира от началото на годината, като помогна на Сърбия да стигне до 1/4-финалите на Юнайтед Къп, след което се класира на полуфиналите на Аустрелиън Оупън. В Индиън Уелс обаче Ноле отпадна още в 3 кръг след сензационна загуба от тогавашиня №123 Лука Нарди, а след това реши да не играе в Маями.

Следващият планиран турнир за Ноле е започващият на 7 април Мастърс в Монте Карло.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P