Победителят за юли в БР Ники Александров: Обичам предизвикателните прогнози

Стефан Ралчев
Ники Александров е най-успешният типстър от екипа на Букмейкър Рейтинги за изминалия месец юли. Ето какво каза той пред екипа ни относно изминалия месец, а и по някои други теми.

niki-stat-br-interview

-Ники, 7 от 10 е повече от добра успеваемост. Това е 70% успешни прогнози. Има ли някаква рецепта?
-Тези работи, ако ставаха с рецепти, щеше да е лесно. Честно казано, много пъти става въпрос единствено и само за нюх. А също така, винаги съм обичал предизвикателните прогнози – такива, в които предлагаш точно обратното на това, което се очаква, което най-много се счита за сигурно.

-Най-високият ти печеливш коефициент през месеца бе победата на ЦСКА над Локомотив в Пловдив (2.60). Тогава червените бяха в серия без победа доста време. Смела прогноза от твоя страна?!
-Ами, те самите трябваше да подходят смело, тъй като рискуваха да загубят мястото си в Европа. Смея да твърдя, че ЦСКА не е по-лош отбор от Локомотив, а това, че са загубили нелепо финала за Купата, по никакъв начин не оборва това мое твърдение. Така че, по-скоро потърсих някакъв баланс – пак е нюх, де, за едните купата, за другите поне тази победа, която до голяма степен им осигури мястото за Лига Европа.

-Прави впечатление и успешната ти прогноза на дербито Ливърпул – Челси. Мач, в който Ливърпул на практика не играеше за нищо, докато за Челси бе изключително важен. Мнозина може би биха потърсили друг изход на мача предвид мотивацията на гостите от Лондон, които атакуваха зона Шампионска лига?
-Какво по-голяма мотивация от това, да ти връчат след този мач чаканата от 30 години шампионска купа! Ами те в Ливърпул, ако в този мач не са пушки, не знам в кой друг? Те като цяло от Нова година насам доиграват първенството, рано отпаднаха и в Шампионска лига, както и за ФА Къп. Остана им един-единствен мач, в който да впрегнат всичките си сили. А именно срещата, след която ще им дадат златото и титлата! Бях абсолютно сигурен в тази „единица“.

-Когато си в добра серия, си уверен, че тя ще продължи или по-скоро се притесняваш, че всеки следващ мач може да е грешна прогноза?
-По-скоро се притеснявам, честно казано. Иска ми се по-дълго да продължи серията, но не винаги се случва. Даже, когато се натрупа дълга печеливша серия, мога да си позволя няколко по-малко рискови, по-сигурни прогнози. То пък точно те започват да не излизат. Ето, последният мач за миналия месец ми беше финалът за Купата на Португалия Бенфика – Порто. Викам си, а-а, това е твърд „ъндър“, няма как да е другояче. То пък стана 2:1, третият гол в мача падна в последните пет минути. Ами, не е било писано.

-В твоята дългогодишна журналистическа кариера за първи път се сблъскваш с подобна световна пандемия, която преобърна буквално целия спорт. Как се правят прогнози и въобще как се коментира/анализира спортно събитие през изминалия период, който все още оставя следи заради липсата на публика? Вероятно би се съгласил, че домакинското предимство особено на футболните мачове е сериозно предимство, което липсваше на отборите в последните месеци.
-О, да, разбира се. В началото това много ярко се отрази при рестарта на Бундеслигата. Имаше седмици наред тотално предимство в резултатите за гостуващите тимове. Като цяло тази объркана програма, която е и в момента – сега през август да се играят реванши на мачове от края на февруари, тепърва ще дава своето негативно отражение. За съжаление.

-Ники, твоите фаворити за победители в Лига Европа и Шампионска лига. Кои отбори ще се срещнат на двата финала?
-Отбори като ПСЖ, Аталанта, Лайпциг имат големи шансове, още повече, че попаднаха в един поток и някой от тях вероятно ще е на финал. А там нищо не се знае. Това малко и във връзка с предишния въпрос – няма как да знаем, какво ще се получи при тази схема. За първи път турнирът се играе по този начин, ще завърши по коренно различен от първоначалния начин. Аз лично очаквам изненади. А Лига Европа по принцип е трудно предсказуем турнир. Нека да видим как ще тръгнат нещата, пък като наближат възловите мачове – ще ги прогнозираме в Букмейкър Рейтинги!

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P