до 200 лв начален

бонус спорт

Вземи бонус

Ники Александров пред БР преди дербито за титлата: Няма фаворит, но при победа на ЦСКА интригата ще е огромна

Стефан Ралчев
В събота от 20:15 часа Лудогорец приема ЦСКА в голямото дерби на българския футбол, което има огромна вероятност да реши изхода на шампионската титла. Дали това ще бъде така, предстои да разберем. Екипът на Букмейкър Рейтинги се свърза с двама популярни журналисти, които отразяват от доста години ситуацията в двата клуба – Ники Александров (ЦСКА) и Веско Вълчев (Лудогорец). Зададохме им едни и същи въпроси часове преди дербито.

Първи на ход е Ники Александров от Дарик радио и Dsport:

-Ники, ще реши ли мачът в Разград битката за шампионската титла?
-Според мен да, но при едно условие. А то е, ако ЦСКА не победи в мача. Ако Лудогорец спечели или двубоят завърши наравно, и в двата случая Лудогорец няма да изпусне възможността да довърши без грешка трите оставащи кръга. При варианта, в който ЦСКА печели в Разград, според мен интригата ще се заплете доста сериозно. При такъв случай е по-трудно да кажа, че със сигурност ЦСКА ще стане шампион, тъй като предстоят два много важни мача – с 48 и с Левски, които са са с доста непредсказуем край. При всички положения победа на ЦСКА ще даде психологически аванс за червените.

Възползвайте се от атрактивните коефициенти и специални промоции на букмейкъра Palmsbet

-Възможно ли е да се окаже, че дербито няма да реши борбата за титлата с оглед последващите три кръга до края, в които и двата тима могат да загубят точки?
-По-непредсказуеми са мачовете на ЦСКА до края. Не че подценявам съперниците на Лудогорец, но поради опита и факта, че има футболисти, които не веднъж и два пъти са ставали шампиони, не ми се вярва Лудогорец да изпусне след това лидерството, ако трябва просто да вземе трите оставащи мача.

-Кой от двата отбора има моментно предимство?
-Чисто спортно-технически не мога да кажа, че някой от отборите има превес. Лудогорец взе лидерството съвсем наскоро, но така и продължава да не показва онази игра, която категорично го поставя в ролята на сигурен шампион. Докато ЦСКА започна добре плейофите – срещу Черно море отборът изигра може би най-добрия и най-правилно проведения си мач през целия сезон. Тази равнопоставеност показва, че и двата отбора са във форма.

-Кой е в по-добро психическо състояние и в кой от двата лагера ще има повече напрежение/натиск?
-Ситуацията ми изглежда равнопоставена. Винаги тежи повече, когато си на първо място и трябва да го защитаваш, напрежението винаги е по-голямо. Но от друга страна в Лудогорец има футболисти, които са ставали шампиони доста пъти. Преодолели са тази тръпка на новото и неочакваното. ЦСКА може би е в по-изгодна ситуация – да дебне от втора позиция, но пък напрежението идва от липсата на опит и от това, че червените трябва да спечелят мача на всяка цена. Хубовото за ЦСКА е, че тук голяма помощ ще дойде и от публиката. Убеден съм, е феновете ще направят така, че червените да не се чувстват като гости в Разград.

-Ще бъде ли трагедия, ако Лудогорец не стане шампион?
-Интересно… Това не сме го виждали доста отдавна и ще бъде прелюбопитен момент като цяло за българския футбол в последните 10 години. Целият ни футбол не е попадал в такава ситуация, в която Лудогорец да не е бил шампион, откакто се появи в елита. Ние имаме уникален световен прецедент – новак, който влиза в елитната група и печели 11 поредни титли. Как ще реагират в клуба, какво ще предприемат, какви ще са действията на високо ниво, дали ще натиснат педала още повече за следващия сезон, или ще подейства демобилизиращо на цялата организация… Това са само хипотези, които не знаем как ще се развият.

-С оглед амбицията на ЦСКА за първото място и на практика битката за титлата до последно, как би се приело, ако отборът не стане шампион? По-скоро нормално и с идея за надграждане догодина или ще по-скоро разочароващо, че целта е била близо, но не е изпълнена?
-Със сигурност ще има един период на разочарование, на закани от страна на някои от феновете… че няма да ходят на мачовете. Но като цяло логиката е в ЦСКА да не се приеме чак толкова драматично с оглед на това, че класата и финансовите възможности ня Лудогорец са много по-големи. В началото на първенството категорично Лудогорец е бил кандидат шампионът с най-ниска ставка в букмейкърите и беше в ролята на фаворит. През по-голяма част от времето ЦСКА обаче беше лидер в класирането, но в спорта печели този, който финишира първи накрая. В ЦСКА има и паралелна голяма цел, а именно строежът на новия стадион, което до голяма степен ще подейства омекотяващо при евентуално негативно развитие около битката за титлата.

-Според теб, както и да приключи първенството, ще останат ли двамата треньори начело на Лудогорец и ЦСКА и за новия сезон?
-И двата отбора са доказали през годините, че няма нищо сигурно в треньорския пост. В ЦСКА ще имаме прецедент, а именно за първи път в ерата на Гриша Ганев един треньор ще започне и ще завърши сезона – от първия до последния кръг. Това ще бъде прецедент, но не и гаранция за оставането на Саша Илич за новия сезон. Ивайло Петев пое отбора в движение и то съвсем наскоро и мисля, е ако стане шампион, няма абсолютно никаква логика да напусне преждевременно.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация