Невиждано падение: 10-ото място на Ботев Пловдив струва 17 милиона лева

Стефан Ралчев
Канарчетата с трети бюджет в Първа лига

Ботев Пловдив е трети по бюджет в Първа лига за сезон 2022/2023. Канарчетата са разполагали със солидните за родните стандарти 17,6 милиона лева за кампанията, която е към своя край.

Вижте нашето Winbet Ревю, за да се запознаете с всички бонуси и промоции

Представянето на тима обаче е трагично и по никакъв начин не кореспондира със средствата, които се разходват. Жълто-черните са десети в класирането, като дори може да се озоват в групата, бореща се за оцеляване. Пред тях в подреждането са 7 клуба, които са с по-нисък бюджет. Абсолютен лидер в това направление вече дълги години е Лудогорец, а втори е ЦСКА, показва проверка на Тема спорт.

След най-слабото КПД в историята си канарчетата може да се окажат и с най-скъпото засега десето място в родния футбол. Клубът разполага с всичко необходимо за силно представяне – нов стадион, модерна база, фенска маса… И евентуалното освобождаване на треньор Бруно Балтазар без последващи промени на управленско и ръководно ниво би означавало само прах в очите на бултрасите.

Управлението на модерен стадион далеч не е лесна работа и изисква опит. Именно тук се получи и един от най-странните ходове от страна на Ботев, които точно ден, след като получиха договора за наем на новото съоръжение, освободиха изпълнителния директор Герман Чистяков и мениджъра за стадиона Алекси Жуковин. Търсенето на техни заместници все още продължава.

Собственикът Антон Зингаревич обяви наскоро, че се очаква с новия стадион да се увеличат и разходите за клуба, което не изключва и бъдещо увеличаване на бюджета. В момента се водят разговори за нов генерален спонсор, тъй като договорът с настоящия изтича с края на сезона. Търси се и компания, която да добави името си към стадион „Христо Ботев”, а в замяна на това да направи мощна финансова инжекция.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P