Наш национал пострада заради турци

Стефан Ралчев
От Галатасарай притиснали Страхил Попов за изминалите квалификации

Защитникът Страхил Попов най-вероятно повече няма да е част от националния отбор, докато селекционер е Ясен Петров, твърди “Мач Телеграф”. Причината е в отказа му да пътува с трикольорите до Белфаст за мача срещу Северна Ирландия.

След първия двубой от световните квалификации, който бе срещу Швейцария и в него Попов бе титуляр, бранителят на турския Хатайспор отишъл при селекционера, за да го уведоми, че е по-добре да не пътува и играе в Белфаст, пише още изданието. Страхил взел решението след натиск от клубния му отбор.

Хатайспор бомбардирал БФС със съобщения, в които призовавали защитника да не пътува до Северна Ирландия, защото Турция слагала под карантина за 10 дни гражданите, които влизат от територията на страната от Острова заради британския щам на COVID-19. От Хатайспор обяснили, че ако той бъде подложен на изолация, ще изпусне важния сблъсък с Галатасарай, което било неприемливо за клуба.

Оказало се обаче, че той нямало да има проблеми с карантината, ако след визитата в Белфаст, се прибере в България и след това влезе в Турция. Въпреки това Попов предпочел да се съобрази с желанието на клубния си тим.

Вероятно за това му решение е повлиял и планът на Ясен Петров той да не бъде в титулярния състав за мача с Италия.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация