Може да изместят финала в Шампионската лига за трети пореден сезон

Стефан Ралчев
Засега от УЕФА държат двубоят да бъде в Истанбул, но все още нищо не е категорично ясно

Нарастващите опасения относно политическата ситуация в Турция открехнаха възможността финалът на Шампионска лига да бъде преместен за пореден път.

Четете всеки ден нашите футболни прогнози

Засега от УЕФА са решени да следват плана и спорът за трофея ще е в Истанбул, пише The Independent.

Европейската футболна централна обаче трябва да има едно наум. Само месец преди финала, който трябва да се проведе на стадион „Ататюрк“, са президентските избори.

Истанбул беше избран за домакин на финала веднъж през последните години, но заради пандемията от коронавирус настъпи промяна.

През 2020 в сблъсък за трофея влязоха ПСЖ и Байерн Мюнхен в Лисабон. Тогава финалната осмица се изигра в минитурнир в Португалия. Следващата година финалът трябваше да е в Истанбул, където обаче имаше много заразени с коронавирус.

През 2022-ра по план Ливърпул и Реал Мадрид трябваше да играят в Русия, но заради инвазията на Украйна, големият мач беше преместен в Париж.

Президентът Реджеп Ердоган е изправен пред най-голямата политическа съпротива от две десетилетия насам. Кандидатът на опозиционната партия Кемал Кълъчдароглу води в предварителните социологически проучвания.

Анализатори предвиждат тежки събития в южната ни съседка, които могат да доведат до гражданско недоволство, без значение кой спечели изборите.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P