Моника Симеонова пред БР: Искам триумф на Аржентина и Меси! Гледах болезнена загуба от Германия в пълен хотел с немски туристи…

Стефан Ралчев
Моника Симеонова е родена на 20 ноември, завършила е магистратура ,,Реклама и публична комуникация“ и бакалавър ,,Журналистика“ в СУ Св. Климент Охридски. Прави първите си стъпки като стажант в BTV, но бързо е забелязана и привлечена в редиците на телевизия Bulgaria on Air. В момента е част от спортната редакция на БНТ, като ще отразява Световното в Катар.

Ето как отговори Моника Симеонова на въпросите на Букмейкър Рейтинги:

-Всички задават въпроса – кой е твоят фаворит за световен шампион… Моят въпрос е в тази посока, но по-конкретно – защо избра да подкрепяш твоя фаворит – заради играч, симпатия към дадената страна, музика, храна или нещо друго…? И винаги ли си го подкрепял или сменяваш пристрастията си?
-Подкрепям Аржентина още от дете. Баща ми е фен на Меси и Марадона и успя да предаде тези симпатии и на мен. Най-яркият ми спомен е от 2010 година. Бях на море със семейството ми и всеки ден гледах мачовете от Световното първенство в Южна Африка. Тогава гледахме мача Аржентина – Германия (б.р. – има предвид четвърфинала, завършил с победа за Бундестима с 4:0) в пълен хотел с немски туристи. Ние бяхме единствените привърженици на “гаучосите”, а загубата беше болезнена. От тогава подкрепям Аржентина и се надявам, че тази година Меси ще спечели така жадувания от него трофей.

Betano bg предлага атрактивни дългосрочни пазари за Световното в Катар

-Кой отбор може да се провали тотално на Световното (справка, Франция стана шампион 1998 година, не излезе от групите 2002-а. Италия шампион 2006 г. – не излиза от групите 2010; Испания шампион 2010 – не излиза от групите 2014, Германия шампион 2014 – не излиза от групите 2018 г.)?
Надявам се, че няма да станем свидетели на провали. Всички са тренирали и заслужават да стигнат до финала. Надявам се, че най-добрият ще победи. Разпределението на групите е такова, че в повечето има по един изявен отбор, а за вторите места се очертават здрави битки.

-Кой ще стане голмайстор на Световното първенство?
-Стискам палци това да бъде Лионел Меси. За мен това е най-гениалният действащ футболист. Много ми допадат и Неймар и Мбапе. Нека най-точният да победи.

-Ако зависи от теб, къде би искала да има Световно първенство и защо?
Определено Италия. Обожавам тази страна. Всичко там ми харесва – футболът, храната, музиката и хората. Състезанията там винаги са много емоционални. Италианските фенове винаги създават страхотна атмосфера и настроение на атлетите. Усетих тази страст и енергия това лято на първия домакински мач на Лацио. Олимпико беше пълен, а когато домакините вкараха гол, 70 000 души изригнаха като един. Уникално изживяване.

-Какъв е споменът от първото ти Световно първенство? Имаш ли някаква случка, която е останала в съзнанието ти?
-През 2006 година бях на първия си лагер по художествена гимнастика. Бяхме на българското черноморие и се сблъсках с чуждестранни туристи – футболни фенове. Тогава гледахме мачовете с една италианска група и подкрепях Италия, която и триумфира.

-Ако имаш възможност да се върнеш в миналото, кое Световно би искала да гледаш?
Без да се замислям 1994 година в САЩ. Много бих искала да видя тази българска фурия, която газеше света. Пожелавам си един ден националния ни отбор да ни радва така, както златното поколение и героите от щатите.

IMG_4613

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P