Млад голмайстор: Откривателят на Стоичков ме препоръча за Ботев, мечтая да играя за Барселона

Стефан Ралчев
Ще помагам с голове за първото място на Несебър

Никола Гелин подсили тима на ОФК Несебър малко преди старта на втория дял от първенството и още във втория си мач отбеляза гол. Направи го при победата като гост срещу Карнобат с 1:0. Ето какво каза роденият през 2004 година нападател пред официалния сайт на ОФК Несебър:

-Никола, добре дошъл в Несебър, как се чувстваш и какви са първите ти впечатления?
-Чувствам се много добре, отборът ме прие още от самото начало все едно дълго време съм бил част от него. Благодаря на всички момчета, на треньора, на ръководството.

-Как се стигна до преминаването ти в Несебър, след като дълго време бе част от Ботев (Пловдив)?
-Потърсиха ме от Несебър, обади ми се президента г-н Москов и приех поканата му. Следя представянето на тима, виждам, че играе бърз, нападателен футбол, създава много положения. Знаех, че ще ми допадне.

-Ти вече имаш опит в мъжкия футбол?!
-Да, последните два сезона бях в дублиращия отбор на Ботев (Пловдив) във Втора лига. През сезон 2021/2022 започнах много силно, вкарах 5-6 гола още до седмия кръг. Бях на 17 години и това ми бяха първите мачове за мъжкия отбор на Ботев (Пловдив), но наистина стартирах добре.

-Как ти се струва конкуренцията в Трета лига?
-За мен Югоизточната Трета лига е най-силната и качествена и като ниво, и като футболисти. Някои от отборите се опитват да играят по-добър футбол, което я прави интересна. Разбира се, има отбори, които се открояват от останалите.

-Каква е целта ти в Несебър?
-Моята цел съвпада с тази на отбора, да се представя по най-добрия начин, да помогна на отбора с голове и да завършим на първо място в края на шампионата. Защото отборът е фаворит да спечели групата.

-Вкара първия си гол при победата над Карнобат, след като отбеляза дузпа. Ти ли пожела да я изпълниш?
-Нарушението бе срещу мен и момчетата ми дадоха възможността да изпълня дузпата, за което им благодаря.

-Имаше ли притеснение преди да изпълниш наказателния удар, защото бе при резултат 0:0…
-Аз имам опит в такива мачове покрай двубоите, които играх във Втора лига и не усещам напрежение. Просто трябва да си спокоен. Не ми е за първи път да изпълнявам дузпа. Взех топката и със спокойствие я вкарах във вратата. Ако мислиш, че може да изпуснеш, почти си я изпуснал…

-Ще се справите ли с конкуренцията на Спартак (Пловдив) и Саяна (Хасково)?
-Мисля, че да. Нашата цел е първото място и смятам, че сме най-добрият отбор в групата. Знам, че срещу нас всеки отбор ще се хвърля на повече от сто процента, защото сме фаворити да спечелим групата и всеки иска да ни спре.

-Разкажи за кариерата си до момента?
-Започах в школата на Локомотив (Пловдив), откъдето ме забелязаха на един турнир между детските градини. Изкарах може би около две години и преминах в Спартак (Пловдив). После пак на един турнир ме забеляза Огнян Атанасов – откривателят на Христо Стоичков. По това време той беше скаут на Ботев (Пловдив) и ме препоръча да ме привлекат. Така преминах в Ботев, където изкарах следващите години, преминавайки през всички юношески формации.

-Ботев или Локо?
-Ботев! Там прекарах най-хубавите си години в юношеския футбол. Имам спечелено републиканско първенство, при U17 станах голмайстор и така без да играя за юношите до 19 или 21 години, още на 17 започнах да играя за втория отбор във Втора лига.

-За какво мечтаеш?
-Да играя за Барселона! Това е любимият ми отбор. Всъщност, за мен има само един отбор и това е Барселона. Миналата година бях в музея на „Камп Ноу“ – истинска гордост, че до трофеите на Йохан Кройф и Лео Меси са тези на великия Христо Стоичков!

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P